Leicester spelar i Premier League nästa säsong, nu handlar det bara om att bevaka sin placering även om den i princip är ohotad. Wigan hade problem mot Bolton i senaste matchen men lyckades rädda upp situationen mot slutet, beydligt tuffare här men något bör man klara av att göra i matchen.

Match: Wigan – Leicester
Spel: Båda lagen att göra mål
Odds: 1.83 @ Unibet
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 1/4 20:45

Wigan lyckades få med sig en poäng från senaste matchen då man låg under borta mot Bolton när Powell kvitterad för Wigan med några minuter kvar av matchen, på stopptid fick sedan Wigan en straff som dock räddades och det var riktigt nära att Wigan hade fått med sig alla poängen. 2-2-1 på dom fem senaste och i tabellen ligger man på en 5:e plats med en match mindre spelad. För Wigans del handlar det inte om något annat nu än att stärka sin nuvarande placering så man inte av någon anledning halkar ur topp 6 och playoff. Hemma denna säsong har man spelat 10-6-2 med 29/18 i mål. Ben Watson, Chris McCann och Roger Espinoza är långtidsskadade, Martyn Waghorn är borta då han inte får spela mot sin moderklubb. Shaun Maloney och Gary Caldwell bör snart vara tillbaka, Jean Beausejour är avstängd i 2 matcher.

Leicester - Wigan-2013

Ja vad finns det att säga om Leicester förutom att man kommer att spela i Premier League nästa säsong. Man fortsätter att göra det man gör bäst och det är att spela fotboll. Ny vinst i senaste matchen borta med 2-0 mot Burnley som ligger strax bakom i tabellen. Det finns helt enkelt inte något lag i Championship som rår på Leicester just nu och man är fortsatt obesegrade på dom fem senaste med 3-2-0. 12-3-4 borta denna säsong med 31/18 i mål. Sean St Ledger, Tom Hopper och Zoumana Bakayogo saknas.

Jag tror inte att Wigan mäktar med att vinna mot Leicester i denna match, på sin höjd kan man klara av ett oavgjort. Leicester har ett par oavgjorda resultat bakom sig och spelar man oavgjort i denna match eller vinner så är man obesegrad på dom 20 senaste matcherna. Leicester vet att man tappar inte någon större mark i tabellen även om man skulle spela oavgjort mot Wigan. Båda lagen kan göra mål det har dom visat i dom senaste matcherna och jag tror också att båda lagen kommer att göra det i denna match, 1-1 eller 2-1 till Leicester låter som ett troligt scenario och spelet i denna match blir att båda lagen gör mål.