Den första Premier League-dagen säsongen 2012/2013 är över och ännu en stundar idag. Turen har kommit till två lag som har varit aktiva under Silly Season. Wigan och Chelsea. Bortalaget är segertippade av de allra flesta, men här tror jag att Wigans skrällmöjligheter ändå är relativt goda.

  • Match: Wigan – Chelsea
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,93
  • Insats: 5/10
  • Bolag: Nordicbet

En av förra säsongens allra mest hyllade tränare, Roberto Martinéz, finner vi i Wigan. Under hans ledning har man geonmfört en smått sensationell förändring. Från att ha varit ett publikfattigt och osexigt lag till det man är idag. Ett bra spelande fotbollslag som helt klart är sevärda. Visserligen fortfarande i brist på publik när man spelar hemma på DW Stadium.

Roberto Martinéz var en pressad herre under inledningen av förra säsongen. Wigan låg efter nio omgångar på jumboplaceringen men till sist fann managern lösningen. Lösningen var det väldigt sällsynta spelsystemet 3-4.3. Med hjälp av det plockade man hem tillräckligt många poäng för att Wigan på nytt kunde säkra ett nytt Premier League-kontrakt.

Det är inte bara Chelsea som har varit aktiva under Silly Season. Det har även Wigan varit och en hel del intressanta spelarförändringar har skett i spelartruppen:

In:
Frazer Fyvie, Aberdeeen
Ivan Ramis, Mallorca
Ryo Myaichi, Arsenal
Arouna Kouné, Levante

Ut:
Hugo Rodallega, Fulham
Chris Kirkland, Sheffield W.
Mohammed Diamé, West Ham

Naturligtvis är det stora avbräck att två så pass duktiga spelare som Hugo Rodallega och Mohammed Diamé väljer att lämna för konkurrerande klubbar i Fulham och West Ham. Men sedan tidigare har man duktiga innermittfältare i truppen som kan ersätta Diamé på ett rättvist sätt, och jag måste bara ta och nämna den intressanta värvningen i Arouna Kouné som kommer från en stark säsong i La Liga och närmare bestämt från Levante, där det blev hela sjutton stycken mål den gångna säsongen.

Men i truppen finns redan en av Premier Leagues mest spännande yttermittfältare i Victor Moses. I det tremannaanfall som Wigan kommer ställa upp med finner vi troligen honom. Där är han inte bara snabb och duktig på att ta sig förbi sin försvarare utan ofta väldigt i och utanför straffområdetsboxen. Även det en sevärd spelare som dagens motståndare Chelsea är intresserade av att knyta till sig.

Hemma på DW Stadium är man starka och med sin mycket intressanta 3-4-3-formation är man offensiva och man vill rulla bollen längs marken. Under försäsongen har man bland annat varit på ett träningsläger i Österrike och totalt sett över alla träningsmatcher kan vi konstatera att det varit blandade resultat. Mot ganska mediokert motstånd har man inte lyckats spika igen. Kort sagt har man varit ett målglatt gäng på försäsongen.

På andra sidan står idag inte vilka som helst. Nämligen Champions League- och FA Cup-mästarna från förra säsongen, Chelsea. Trots förra säsongens framgångar (som det till sist ändå blev - det var ju en väldigt turbulent säsong för Chelsea, trots allt) har man varit otroligt aktiva under sommarens transferfönster och nya in i den redan väldigt namnkunniga Chelsea-truppen är spelare som Hazard, Oscar och Marin. I och med de värvningarna har Cheslea seglat upp som en seriös utmanare till den tunga Manchester-duon City och United.

Men som sagt tror jag att man kan stöta på en hel del problem i den här premiärmatchen. Wigan är numera ett lurigt lag att möta. Inviduell skicklighet i spelare som Koné och Moses kan störa Chelsea-försvaret och jag blir förvånad om man inte lyckas peta in boll bakom Cech idag. När Cheslea dessutom kan mönstra en offensiv bestående av Hazard, Mata och Torres, ja – då är möjligheterna extremt goda för det här spelet, och när Nordicbet betalar 1,93x pengarna är det bara att hugga med en medelinsats.

Men inte nog med det. Jag finner två andra intressanta spel i den här matchen som jag måste dela med mig utav:

Som ersättare till Hugo Rodallega värvades han in och det är ju faktiskt inte vilken ersättare som helst, utan Arouna Koné lyckades få in sjutton stycken mål i La Liga förra säsongen. När han i sin tävlingsdebut för Wigan startar längst fram måste jag bara ta och testa ett målskyttespel. Arouna Koné att göra mål spelas till oddset 4,60x pengarna hos Unibet och det med en insats på 2/10.

Som jag nämnde i texten ovan är Wigan numera ett lag som trivs och är bra när dem får ha mycket boll. När man också spelar på hemmaplan och det är en premiärmatch tycker jag att bollinnehavsspelet som Expekt erbjuder på att man har över 46,5 i bollinnehav till oddset 1,85x är attraktivt. Det kniper jag med en medelinsats, där också.

/Mikel