TIDIGT SPELSTOPP, MORGONMATCH! Då var det dags för derby i Australien när de båda lagen från Sydney drabbar samman. Western Sydney leder ligan och motståndarna Sydney ligger femma i tabellen. Det ska normalt vara stor klasskillnad på lagen här men i ett derby kan allt hända…

Western Sydney – Sydney
Spel: Båda lagen gör mål
Odds: 1.90 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 09.45

Western Sydney leder ligan som sagt och har 5 poäng ned till tvåan Central Coast. Man har en otroligt bra form inför det här mötet då man ståtar med 10 raka segrar! Det är inget snack om att man dominerar i serien för dagen men nu är det dags för ett derby och då möter man ett heltaggat motstånd. Man har gjort mål i 16 raka matcher nu så jag har väldigt svårt att se hur laget inte ska göra mål i den här matchen. Man lär göra minst 1 mål framåt! Värt att nämna är att man släppt in mål i 9 av lagets 14 senaste matcher så defensiven är långt ifrån felfri hos laget som för det mesta lever på sin offensiv!

Sydney har spelat upp sig den senaste tiden och har nu 3-1-2 som formrad på lagets 6 senaste matcher vilket gör att man är seriens näst formstarkaste lag efter Western Sydney om man ser till lagens 6 senaste matcher! Man stod för en riktigt stark insats när man slog serietvåan Central Coast med 2-0 på hemmaplan i förr, förra matchen. Det var minst sagt ett styrkebesked inför det här mötet. Man har en riktigt stark offensiv att tillgå och laget är nu uppe i 11 raka matcher där man gjort mål framåt och noterbart är att man släppt in mål i 10 av dessa matcher så det mesta talar för att båda lagen gör mål i det här mötet!


Förre storspelaren Alessandro Del Piero spelar för
Sydney nu för tiden och jag tror han gör mål idag!

Western Sydney har problem med skador och avstägningar på viktiga spelare inför den här matchen. Man saknar skadade trion Polenz, Mooy och Shinji Ono plus att Hersi är avstängd här.
Sydney har inga nya skador eller avstängningar att oroa sig över här.

När lagen möttes på Sydneys hemmaplan i December förra året så vann Western Sydney med 2-0 och när lagen möttes på Western Sydneys hemmaplan vann Sydney med 1-0. Det är alltid jämna matcher mellan lagen och inför det här mötet har båda lagen fått igång sina offensiver på allvar så jag tror det kan bli en riktigt rolig match det här! Det återstår 2 matcher av serien i Australien och Sydney ligger 2 poäng ovanför finalspels-strecket så en seger här betyder oerhört mycket för laget!