Slutspelsmatch i Australien där förloraren åker ut och vinnaren går till den stora finalen. Western Sydney vann grundserien och är i grund och botten ett bättre lag än Brisbane så jag tror starkt på en hemmaseger här!

Western Sydney – Brisbane Roar
Spel: 1
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 11.30

Western Sydney vann grundserien och därmed har man hemmaplansfördel i den här matchen. Man avslutade säsongen fantastiskt bra med 12 raka utan förlust varav 11 av dessa slutade med seger!! Enda poängtappet kom i derby mot Sydney och det är förlåtligt i en stormatch som den. Nu är det slutspelsdags och det är nu man måste vara på topp!  Man har spelat väldigt fin fotboll nu på slutet och där man har mycket boll och motståndarna mest får jaga. Man har en härlig offensiv men många olika finesser vilket gör det svårt för motståndarförsvaret. Jag tror man kommer föra spelet i stort sett hela matchen och till slut lär man få in en boll på Brisbane trots att dem har ett bra försvar. Western Sydney har bättre spelare på i stort sett alla positioner och nu möter man Brisbane som slutade på en femteplats i tabellen. Det är klar fördel Western Sydney och 2 gånger pengarna är bra betalt i mina ögon.

Brisbane avslutade säsongen med två raka hemmasegrar och formen såg bra ut för laget. Man fortsatte sedan vinna då man mötte Adelaide i en playoffmatch på bortaplan förra veckan. Man stod för en bra insats där och man hade en stabil 2-0 ledning redan i halvtid. Man lyckades hålla ut och slutresultatet blev 1-2 till Brisbane trots bortaplan. Så formen är fortsatt bra för laget men nu möter man en av seriens stora giganter och då blir det givetvis väldigt tufft… Man har dock stora bekymmer i sitt spel på bortaplan och det kan straffa sig i den här matchen då man möter seriens kanske bästa lag. Brisbane har 3-3-8 som resultatrad på bortaplan och det är inget som imponerar direkt. Jag tror man får det svårt här när man möter ett motiverat och heltaggat Western Sydney!


Mark Bridge har gjort flest mål för Western Sydney
och han har formen på topp. Hur många gör han här tro?  

Western Sydney har mycket goda nyheter inför den här matchen då samtliga 3 spelare på skadelistan är tillbaka här.  Shinji Ono, Aaron Mooy och Jerome Polenz kan alla vara med i den här matchen!
Brisbane har det lite värre då man fick sin försvarare Jack Hingert skadad mot Adelaide i förra matchen. Han missar resten av säsongen för laget.

Western Sydney vann samtliga 3 möten med Brisbane den här säsongen och jag man fortsätter med ytterligare en seger här. Vi får alltså dubbla degen på en hemmaseger och jag tror starkt på att formstarka Western Sydney löser segern innan full tid i den här matchen!