Två matcher avverkade där vi nu ska förflytta oss till söndagens Premier League-utbud där vi har ytterligare ett par intressanta matcher framför oss. På Upton Park i London tar West Ham emot West Bromwich i en match där jag anser att det är motiverat att välja bort favoriten. Halvgarderingen testas.

  • Match: West Ham – West Bromwich
  • Spel: West Bromwich +0,5
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 15.05 29/11

West Ham har, med sin position i tabellen och ett par storartade prestationer mot några av de utpräglade topplagen, varit en positiv överraskning under Slaven Bilics ledning. Poängskörden till trots, man har gått lite på tomgång på slutet och man var totalt chanslöst i London-derbyt mot Tottenham förra helgen där förlustsiffrorna skrevs till 4-1. Det är dock, anmärkningsvärt nog, i den här typen av matcher man brukar ha desto större svårigheter där möjligheterna på pappret ska vara bra mycket större. ”Hammers” har varit slagkraftigt när man har kunnat försvara sig lågt (nästan uteslutande enbart mot topplagen) för att sedan ställa om och vända upp spelet, men man har varit vansinnigt ineffektivt när man har stått som det spelförande laget. Man har även åkt på en rejäl smäll nu när poängspelaren Dimitri Payet, som kan ha varit ligans mest framträdande nyförvärv, har gått sönder och blir borta någon månad framöver. Här tappar man en hel del kreativitet och en värdefull pjäs i de båda spelmomenten. Noterbart att 62 procent av hemmalagets poängskörd har spelats in mot den övre halvan av tabellen där man bland annat har tappat poäng här på hemmabanan mot Bournemouth och Norwich.

Utöver Payets frånvaro så saknar hemmalaget även lagkaptenen och mittfältsmotorn Mark Noble pga avstängning. Mindre kännbart att även James Collins utgår som ett alternativ till mittlåset samt reservmålvakten Darren Randolph. Enner Valencia och Reece Oxford är strukna sedan tidigare.

westham_200x200wba_200x200

West Bromwich blev förra helgens enda spel och gjorde sitt med marginal när man hittade tillbaka till vinnarspåret. Efter en sämre period inför landslagsuppehållet visade man återigen prov på en stark försvarsinsats när Arsenal besegrades med 2-1, och det är även det spelsättet som måste vara den vinnande metoden om man ska få med sig något härifrån. Likt motståndet, ”Baggies” har inga större spelidéer framåt utöver att lasta in bollarna i boxen när man ska föra spelet, men man är betydligt mer bekvämt när man går upp mot ett motstånd där man kan flytta tillbaka positionerna en aning. Tony Pulis har som bekant alltid varit skicklig på att sätta de defensiva grunderna främst, där man är kompakt centralt i banan, och till den här säsongen har han även fått in några av de spelartyperna som krävs för att man ska kunna bli mer effektivt i sitt omställningsspel. Med tanke på att även det här motståndet också sitter inne på en del tyngd i luftrummet så tror jag inte att man blir lika giftigt via de fasta situationerna, men man måste ändå  Det faktumet att man hittills har klarat av att hålla nollan intakt i 4 av 6 bortamatcher är mer än imponerande.

Bortalaget kommer till spel utan Chris Brunt som är avstängd, det är dock den enda utespelaren man har otillgänglig för spel. Förstavalet i målet, Ben Foster, är långtidsskadad sedan tidigare.


Ett West Ham utan två nyckelspelare och med väldigt stor sannolikhet tvunget att återigen ta på sig den spelförande rollen på hemmabanan, mot ett West Brom som trivs väldigt väl med att försvara sina positioner på den egna tredjedelen av banan. Tror mycket väl att många av de svårigheterna som Hammers har stött på i några av de föregående hemmamatcherna, där man ska ta initiativet att luckra upp en lågt placerad försvarslinje, kan upprepa sig här. Halvgarderingen, ett asian handicap på +0,5 mål, på West Bromwich spelas strax över medel.

/Puyol