Den 27:e Premier League-omgången fullbordas denna måndagkväll med en liten prestigematch. Upton Park står som spelplats när West Ham och Tottenham ska göra upp i detta London-derby. Förlitar mig på en individuell prestation vars odds lockar, återigen, om man ser till formen och den avgörande betydelsen han har för laget i nuläget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: West Ham – Tottenham
  • Spel: Gareth Bale, målskytt
  • Odds: 2,40 @ Unibet
  • Units: 4,5/10
  • Spelstopp: 21.00

Hammers har tappat något på slutet efter en positiv inledning. Man har endast vunnit 2 av sina 11 senaste ligamatcher, båda på hemmaplan där man traditionellt sett är något bekvämare i sitt spel. I överlag får lagets återkomst till finrummet ses som godkänd och man riskerar nog inte att ramla ur. Spurs däremot har trots att man har gått ner sig några procent fortsatt att plocka in poäng där man nu är obesegrade i 10 raka ligamatcher. Tyvärr något kryss för mycket och därför har man inte kunnat dra ifrån Arsenal/Everton i kampen om Champions League-platserna. Man har även hunnit med att avancera i Europa League.

West Ham har skador på McCartney och Potts, vilket knappast ses som några avbräck. Däremot frågetecken på både Collins och O’Brien i backlinjen. Inga nya skador i Tottenham. Defoe, Santos, Kaboul och Huddlestone saknas sedan tidigare.

Den 14:e februari rekommenderades samma spelvariant när Tottenham tog emot Lyon i det första av två möten. Den gången dundrade Gareth Bale in två frisparkar vilket spikade 3 av 4 spel. Han lyckades som mest göra 6 raka mål för laget där lagkamraten Moussa Dembele bröt den sviten senast i torsdags i det andra mötet med fransmännen. Totalt har walesaren gjort mål i 5 av sina 6 senaste matcher om man räknar in en landskamp.

Gareth Bale har, tillskillnad från sitt lag, imponerat stort den senaste tiden, då han helt på egen hand har varit direkt avgörande till den senaste tidens poängskörd för de liljevita. Han är det främsta hotet till kvällens motståndare även i den här matchen.

Väldigt mycket kretsar kring yttern i dagsläget. Han rör sig ganska fritt med sin vänsterkant som utgångsposition för att ta sig till avslutslägen, kanske mer än vanligt nu när man inte har en riktig striker i ”nr 9″-positionen frisk (Defoe) eller i form (Adebayor). I nuläget får han verkligen utrymme och utdelning för det han är bäst på, och tillslaget via fasta situationer har sett otroligt rent ut. Tror han kommer få minst en-två chanser där då kvällens motståndare spelar ganska tufft och kompakt.

17 mål har det blivit på 31 tävlingsmatcher med klubblaget under den pågående säsongen. Mer än hälften av dessa mål har kommit sedan jul, vilket säger en del om formtoppen.


Återigen, om man är inne på spel på kvällens bortalag så kan man även överväga det här alternativet då walesaren har en så pass central roll för Tottenhams framgångar i nuläget. Gareth Bale spelas som målskytt i kvällens match.

Övriga spel, testar dessa på nytt då vi skördade stora framgångar senast det begav sig:
Gareth Bale att göra mål från utanför straffområdet 6,50 (Unibet) 1/10 units
Gareth Bale att göra minst två mål 9,00 (Bet365) 0,75/10 units
Gareth Bale att göra minst tre mål 41,00 (Bet365) 0,25/10 units

/Puyol