Mer Premier League-fotboll och tillbaka till lördagens utbud där vi nu ska bege oss till London och Upton Park för det som kan forma sig till ytterligare en sensationell utgång för ett av lagen i ligan den här säsongen. West Ham jagar det övriga toppskiktet och gör det mot ett Swansea som är klara med den här säsongen. ”Hammers” har chansen att knappa in på Manchester City i topp-4 och kan nog producera ännu fler mål här på vägen dit.

  • Match: West Ham – Swansea
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,55 @ Betsafe
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 7/5

West Hams prestationer har kommit lite i skymundan för det Leicester och Tottenham har stått för under den här säsongen, vilket är aningen tråkigt med tanke på vad Slaven Bilic har skapat under sin första säsong i den här delen av London. Viktigt att poängtera att ”Hammers” har fullt realistiska möjligheter på att nå topp-4 och spela sig till en Champions League-plats, vilket hade varit en enorm bedrift. Ett svårslaget West Ham, som anmärkningsvärt nog inte har förlorat mer än 6 av 35 ligamatcher så här långt, har slipat till några detaljer i spelet under slutspurten där man nu även kan bemästra rollen som det spelförande laget till ett redan vasst omställningsspel. Till det så har Andy Carroll varit ett lysande inslag där man nu även har en ”plan B”, utöver Dimitri Payets kreativitet, till ett Hammers som visar upp en stor trygghet i sitt grundspel till en lysande målform. West Ham, som endast har nollats i en av 23 tävlingsmatcher på hemmaplan under den här säsongen, har nu stått för minst två mål i 7 ligamatcher i följd.

Hemmalaget kommer till spel med i princip endast frågetecken på Manuel Lanzini som ett alternativ till offensiven. Carl Jenkinson är struken sedan tidigare med en långtidsskada.

westham_200x200swansea_200x200

Swansea har, efter en svår säsong, i första hand gjort mer än tillräckligt hemma på Liberty Stadium (där man har vunnit 4 ligamatcher i följd) för att bibehålla gapet ner till nedflyttningsstrecket som man sedan länge har varit säkert ifrån. Senast städades ett reservbetonat Liverpool av relativt enkelt, och i anfallsväg har man presterat förhållandevis starkt trots att man inte har tillgång till en ren ”nia” i slag. Man är aningen mer ineffektivt i sitt försvarsspel på bortaplan när man tvingas försvara sig längre ner i banan och man har nu släppt in relativt många mål på slutet. Totalt 12 st över de 4 senaste bortamatcherna och då har ändå endast Leicester varit det enda laget ens i närheten av toppskiktet som har stått för motståndet. Bidragande till det är att man har en individuellt svag backlinje för den här nivån, speciellt på kanterna med Rangel och Taylor, samtidigt som Fabianski i målet har varit något ojämn på slutet.

Bortalaget hade till en början endast januariförvärven Leroy Fer och Alberto Paloschi otillgängliga för spel. Under fredagen kom det dock även uppgifter om att kaptenen Ashley Williams, stort avbräck i försvaret, samt poängspelaren Gylfi Sigurdsson, Jefferson Montero och Neil Taylor kommer missa den här bortamatchen.


Tror mycket väl att Swansea, emellanåt, kan hota motståndet i anfallsväg men jag har svårt att se hur man ska kunna hålla tillbaka West Hams offensiv. Även till 1,55, med hemmalagets facit, ser jag det här som något av ett klipp. Om ett av de utpräglade topplagen hade jagat den här positionen, mot likvärdigt motstånd, så är jag övertygad om att oddsfördelningen hade sett annorlunda ut. Ett ”Hammers” med riktigt fin målform ska kunna skapa tillräckligt för att kunna slå den här linan mot ett motstånd som har sett väldigt oinspirerat ut på resande fot och som inte heller har något att spela för. West Ham att göra minst två mål i den här matchen spelas med en insats strax över medel.

/Puyol