Ett nykomlingsmöte på Upton Park i London som kan visa sig bli en riktigt bra sådan. West Ham får besök av Southampton i något som förväntas bli en fartfylld batalj och här hämtas två intressanta spel.

  • Match: West Han – Southampton
  • Spel: Över 2,5 mål + över 11,5 hörnor
  • Odds: 1,75 @ Expekt + 1,79 @ Betsson
  • Units: 10/10 (5/10 + 5/10)
  • Spelstopp: 16.00

Dags att kombinera dessa varianter med lag som har varit i fokus relativt nyligen. Helgen innan landslagsuppehållet (6/10-7/10) kördes ett överspel på antalet mål i Southampton-Fulham medan ett överspel på antalet hörnor användes i West Ham-Arsenal.

West Ham har, trots förlusten senast hemma mot Arsenal, stått för en fullt godkänd inledning där man parkerar på den övre halvan av tabellen. Man har plockat in ett par vassa nyförvärv och managern Sam Allardyce har ett fint bygge framför sig som utan tvekan ska vara tillräckligt starkt för att hålla sig kvar.

Något trögare har det gått för Southamptons del som är tillbaka i Premier League efter att ha upplevt en uppflyttning för andra säsongen i rad. Man har plockat 4 poäng i de inledande 7 matcherna där man nästintill snittar 3 insläppta mål per match. Det ska dock sägas att man har ett riktigt bra spel framåt men man måste styra upp ett antal detaljer i de bakre regionerna, om man bl.a. ser till den senaste ligamatchen mot Fulham där man släppte in 2 mål i den andra halvleken utan att egentligen släppa till särskilt många målchanser.

West Ham: Vaz Té och Diarra är nya på listan vad gäller skadade spelare. Reid, Demel och O’Brien och är osäkra kort i backlinjen.
Southampton:  Utöver någon skada sedan tidigare så råder det tveksamheter kring Ramirez och Clyne som kommer testas under matchdagen.

Managern Nigel Adkins (Southampton) har en utmaning framför sig att balansera upp detta något naiva spel, där ambitionen har varit att lira sig kvar i PL med en inte alltför namnstark trupp. Har visserligen varit ett raggigt spel på den motståndarnas planhalva, men det man har stått för på den egna halvan har sett till att det inte har blivit till mycket hjälp. Vi har bevittnat ett antal målrika tillställningar med 5, 2, 5, 7, 5, 4 och 4 mål.

West Ham kan straffa ”Saints” om de inte är på tårna, och så kan även bli fallet här. Hemmalaget har visat att de har en riktigt fin förmåga att suga in bollarna i straffområdet med firma Carroll/Nolan och man har helt klart potential till att fortsätta trycka på det tråkiga målsnittet sett till antalet insläppta som de rödvita reser till London med.

Om man ser till hörnorna och ett eventuellt överspel så känner jag att det här kan vara två lag som passar varandra. Både Hammers och Saints spelar relativt rakt och försöker komma med många inspel i boxen. I West Hams 5 senaste ligamatcher så har vi fått se minst 12 hörnor i matchen. Hos Southampton har linan besegrats hälften av gångerna, med andra ord inte en lika kraftig tendens där, även om vi har sett ett stort antal i de två senaste ligamatcherna.

I överlag så tror jag att vi kommer få se en tempostark match där bollen inte kommer få vila alltför långa stunder på mittplan. Det är också två lag som har sina styrkor framåt och det skulle inte förvåna mig om vi skulle gå över linan på båda fronterna.

Överspelet på antalet mål hittar ni på Expekt till 1,75. Hörnspelet hittar ni på Betsson till 1,79. Medelinsatsen körs på båda spelen som singlar då jag värderar båda spelvarianterna lika högt. För er som är intresserade så går det att kombinera dessa spel hos Bet365.

/Puyol