Omgången fullbordas i London denna måndagkväll när ytterligare ett spelobjekt hämtas från Premier League-fotbollen. West Ham tar emot Newcastle i ett intressant möte på ett Upton Park som inte har varit något fort för hemmalaget inledningsvis. Jag vill nog tro att ett mönster kan upprepa sig för hemmalagets del – bidragande till att det här överspelet på bortalaget testas.

  • Match: West Ham – Newcastle
  • Spel: Newcastle över 1,5 mål
  • Odds: 2,80 @ William Hill
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 21.00 14/9

West Ham har, under Slaven Bilics ledning med en stor omsättning på spelare, haft en aningen udda inledning sett till både resultat och prestation om man utgår från sina uppgifter. Ett misslyckande med ett uttåg ur kvalet till Europa League, där man har startat sin säsong bra mycket tidigare än de övriga lagen, följdes upp med en väldigt meriterande och lovande bortaseger mot Arsenal. Det följdes dock upp med hemmaförluster mot motstånd (Leicester och Bournemouth) man ska kunna besegra innan man lyckades slå Liverpool borta på Anfield. ”Hammers” har varit framgångsrikt när man har kunnat spela ett lågt försvarsspel mot ett spelförande lag, men man har haft enorma svårigheter med att anpassa sig till just den rollen här hemma på Upton Park. Emellanåt har man varit övermodigt i sitt passningsspel under uppbyggnadsfasen och man har blivit överspelat alldeles för enkelt. Ganska anmärkningsvärt att man har släppt in 6 mål mot det man ändå har gått upp emot.

Hemmalaget får alltjämt klara sig utan sin givna etta i målet där Adrian är avstängd. Mauro Zaraté, Enner Valencia och Joey O’Brien är strukna sedan tidigare med skador. Även nyförvärvet, åter på lån, Alexandre Song är otillgänglig för spel.

westham_200x200newcastle_200x200

Newcastle, även dem med en ny manager i form av Steve McClaren, har inte haft någon blandad inledning men resultaten har hursomhelst inte gått vägen där man alltjämt står utan en fullpoängare. ”Magpies” har inte lyckats spela in mer än två poäng, och man har inte heller lyckats göra mål sedan i premiären, men jag anser nog att prestationerna (Swansea borta undantaget) har varit relativt okej. Man hade en bra chans mot ett litet Arsenal-lag, där man skulle ha ett relativt stort fysiskt övertag, men man fälldes av ytterligare en tidig utvisning. Framåt har man ett intressant lag och man har sett giftigt ut i sina spelvändningar när man har haft 11 man på banan. Florian Thauvin är ytterligare ett intressant nytillskott och jag tror att det här är ett motstånd där han och den övriga trion bakom Cissé kommer få ett par möjligheter rättvända med bollen mot ett försvar som inte kommer vara samlat.

Bortalaget kommer till spel utan några avbräck, även om ett alternativ på topp utgår i och med att Aleksandar Mitrovic är avstängd. Paul Dummett, Emmanuel Riviere samt Sylvain Marveaux stryks sedan tidigare.


Lutade mot dubbelchansen på bortalaget (1,75 hos Unibet) till en början men plockar det här alternativet ändå. Tills Hammers inte har lyckats bevisa motsatsen, dvs att man kan klara av den här typen av uppgifter på ett stadigt sätt här på hemmabanan, så tycker jag att det här är värt ett försök. Gästerna kan vara bättre än det resultaten har speglat hittills och man har en intressant offensiv med spelartyper som kan producera poäng. Testar en insats under medel på Newcastle att stå för minst två mål i matchen.

/Puyol