Lördagen är visserligen ett par dagar bort, väljer dock att redan nu plocka ett spel från den kommande Premier League-omgången där jag siktar in mig på en av de 3 matcherna som kommer spelas i London vid den här tiden. Upton Park står som spelplats när ett toppat West Ham tar sig an ett Leicester som har en väldigt svag trend bakom sig. Tror mycket väl att den dystra resultatraden kan utökas mot det som i dagsläget är ett av ligans allra vassaste anfallsspel. Jag spelar tidigt.

  • Match: West Ham – Leicester
  • Spel: West Ham
  • Odds: 1,67 @ Bwin
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 16.00 20/12

West Hams segersvit stannade på 3 matcher och man fick nöja sig med en poäng, vilket ändå var tillräckligt för att laget ska kunna bibehålla sig position bland topp-4 och en, tills vidare, sensationell kvalplats till Champions League. Senast spelade man 1-1 och misslyckades med att besegra Sunderland, men i sin helhet fick det som ytterligare en fullt godkänd insats och en match man antagligen borde ha vunnit om man ser till hur de där 90 minuterna såg ut. Anfallsspelet som jag har berömt under säsongen var återigen väldigt bra men ineffektivt i och med att man endast satte en av sina 20 avslut mot mål i matchen där Andy Carroll hade ett par gyllene tillfällen att antingen skjuta eller nicka hem en fullpoängare tillbaka till London.

Sam Allardyce och hans ”Hammers” har numera en relativt bred och jämn trupp från mittfältet och framåt, gott om alternativ på topp samt spelartyper som bidrar till att man kan variera sitt spel. Det här West Ham-laget har nog, under Premier League-eran, aldrig varit så här skickligt och bekvämt med att vara spelförande samtidigt som man alltjämt kan vara slagkraftigt även när man väljer att gå på de längre bollarna. Det är numera även högst gynnsamma förutsättningar sett till hur truppen mår med minimalt antal skador, vilket får ses som mycket positivt under det intensiva matchandet kring jul och nyår.

Hemmalaget saknade Mark Noble senast och han står alltjämt som ett frågetecken. Förutsatt att ingenting händer under veckan så är truppen intakt i övrigt.

westham_200x200leicester_200x200

Leicester var en pigg nykomling som nu har stagnerat och stannat av i en position allra längst ner i tabellen där den senaste tidens svaga resultat placerar laget på fel sida om strecket med 5 poängs marginal. Mötet hemma, där man kan vara någorlunda svårslaget, mot Manchester City kom nog faktiskt vid ett lägligt tillfälle (motståndet var något skadedrabbat och spelade en hyperviktig Champions League-match några dagar tidigare) men det blev ytterligare en förlust (0-1) och därmed så är man nu uppe i 4 raka.

Den negativa trenden börjar sträcka sig ganska långt och över de 11 senaste ligamatcherna har man endast lyckats skrapa ihop två poäng. Entusiasmen som präglade ”Foxes” inledning går inte att känna igen där man har svårigheter i båda änderna av banan, framförallt i anfallsväg där man har nollats i 7 av matcherna under den här perioden där man har haft svårt att plocka åt sig några poäng. Managern Nigel Pearson är under viss press inför det täta matchandet under mellandagarna där man inte har råd med ytterligare en passiv insats på bortaplan där man har haft enorma svårigheter utanför King Power Stadium. Noterbart att man endast har lyckats ta poäng i en av de 8 bortamatcherna som har spelats hittills där jag blev förvånad över hur man uppträdde mot exempelvis Aston Villa (högst välförtjänt förlust med 2-1) där man stundtals gav bort ett bollinnehav på närmare 70 procent mot ett lag som har haft svårigheter med att föra spelet. Står man för något liknande denna lördag så kan man straffas ännu hårdare.

Bortalaget kommer till spel utan den ordinarie förstemålvakten Kasper Schmeichel samt nyförvärvet och veteranen Matthew Upson som är långtidsskadad sedan tidigare. Frågetecken på ytterbacken Ritchie De Laet som har missat ett fåtal matcher på slutet.


7 förluster av 8 möjliga borta mot ett lag som, i nuläget, är lika bra som tabellpositionen visar – det är svårt att neka ett spel på Hammers här. Jag misstänker att gästerna kommer försöka krympa ihop laget på nytt och slå vakt om positionerna ungefär som man gjorde mot Villa, men mot den här typen av motstånd kommer man nog bara ge bort alldeles för många avslut med den spelmetoden. Hemmalaget kan numera slå ut sina motstånd på mittfältet, man har ett antal skarpa inläggsfötter och ett flertal vassa alternativ att tillgå i luftrummet. Anser att man borde kunna skapa tillräckligt för att kunna göra minst två mål och det borde räcka till en fullpoängare.

West Ham att vinna matchen spelas med en insats över medel.

/Puyol