West Ham måste börja ta trepoängare om man vill nå en Europaplats den här säsongen. Hull hemma är en passande uppgift men jag väljer bort hemmasegern för två andra spel som känns klart spelvärda på förhand!

West Ham – Hull
Spel 1: Under 2.5 mål
Odds: 1.75 @ Ladbrokes
Insats: 5/10
Spelstopp: 14.30

Spel 2: West Ham håller nollan
Odds: 2.10 @ Ladbrokes
Insats: 3/10
Spelstopp: 14.30

West Ham hade riktigt bra form före jul men efter 2-0 segern mot Leicester precis före jul har man nu 4 oavgjorda och 2 förluster bakom sig. Lagets fyra senaste matcher har slutat 1-1 och nu krävs en seger om man skall hänga på i kampen om Europaplatserna. Man har matchats tufft den senaste tiden med bland annat omspel mot Everton i FA-Cupen i tisdags. Nu har man bara fått fyra dagars vila och det återstår att se om man har vad som krävs för att vinna här. Jag tror hur som helst man kommer hålla tätt bakåt över 90 minuter mot ett svagt Hull. Hemma på Boleyn Ground är man starka med 6-2-3 som resultatrad och 16-10 i målskillnad. West Ham får fortsatt klara sig utan Sakho och Kouyaté som är iväg på Afrikanska mästerskapen. Utöver dem har man frågetecken för Winston Reid som skadade sig mot Everton i tisdags.

westham_200x200     hull_200x200

Hull inledde 2015 med en seger hemma mot Everton med 2-0 men efter det har man fått stryk i två raka bortamatcher mot Arsenal (2-0) och WBA (1-0). Mot WBA senast klev anfallarna Jelavic och Hernandez av med skador vilket gjorde att man fick avsluta matchen med två vilsna mittfältare på topp… Det som gör de här spelen mest spelvärda är Hulls jobbiga skadeläge då de saknar sina tre bästa målgörare den här säsongen. Jelavic (6/17), Diamé (4/10), Hernandez (3/13) saknas här och dessa herrar har gjort 13 av lagets 20 mål den här säsongen. Utöver dem saknas även Liam Senior, Andy Robertson, Ramírez och Sone Aluko.

Hull har blivit nollade i 6 av lagets 8 senaste bortamatcher den här säsongen och med tanke på lagets tunga skadeläge, inte minst offensivt, så vore det tjänstefel att inte testa ett segersuget West Ham att hålla nollan här! Annan statistik som talar för spelet är att 7 av West Hams 8 senaste matcher har slutat med under 2.5 mål i matchen. Ser man till West Hams hemmamatcher har 5 av lagets 7 senaste matcher slutat med under 2.5 mål. För Hulls del har 8 av lagets 9 senaste matcher slutat under 2.5 mål och på bortaplan har 4 av lagets 5 senaste matcher slutat med under 2.5 mål så det är extremt mycket som talar för en målsnål drabbning här!

Kort summering:
Hull kommer försöka försvara sig genom matchen och kommer vara mycket nöjda över ett 0-0 resultat här. West Ham har haft märkligt svårt att vinna den senaste tiden men här har man riktigt goda segerchanser på förhand. Frågan är om man lyckas besegra ett defensivt Hull här? Det mesta talar för en tight och målsnål drabbning där jag tror att Hull, mycket med tanke på lagets offensiva försvagningar, går mållösa härifrån!