Dagens Premier League-omgång bjuder på ett streckmöte och London-derby på en och samma gång med Upton Park som spelplats. West Ham tar emot Fulham där högst värdefulla poäng står på spel mellan två formsvaga lag där man, tillsammans, inte har skrapat ihop mer än 5 poäng på lika många omgångar. Det här bör bli jämnt, där jag väljer att gå på en gardering nu när jag anser att det ena laget har seglat iväg till lite väl stora favoriter i jämförelse vad som produceras framåt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League
  • Match: West Ham – Fulham
  • Spel: Fulham +0,5
  • Odds: 2,075 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 30/11

West Ham visade inte upp något större spel i ett än mer prestigefyllt London-derby (att jämföra med denna) där Sam Allardyces manskap inkasserade ytterligare en förlust. Siffrorna skrevs till 0-3 trots att Chelsea inte behövde anstränga sig nämnvärt. Ända sedan den så effektiva insatsen på White Hart Lane med Tottenham som motståndare i ytterligare ett derby så har man nu inte lyckats fiska in mer än två poäng från de 5 senaste ligaomgångarna, nu även med ett sviktande försvarsspel som annars var ett fungerande moment innan dess.

Skadelistan är alltjämt längre än önskvärt där Winston Reid, Razvan Rat, Ricardo Vaz Te, Alou Diarra, Matthew Taylor, George McCartney och Mladen Petric är otillgängliga för spel. Andy Carroll är långtidsskadad och har räknats bort sedan tidigare.

322440hp2

Fulham placerar sig på fel sida om nedflyttningsstrecket pga sämre målskillnad än motståndet och har en ännu svagare trend i jämförelse. 4 förluster i följd och trots att managern Martin Jol har fått assistans i sin roll så hjälpte det inte nämnvärt senast i hemmamötet med Swansea där motståndet lyckades pricka in ett sent vinstmål från distans. Alldeles för mycket som inte har fungerat till bortalagets fördel så här långt, och än mer oroväckande att Dimitar Berbatov, som ska vara lagets ledande målgörare, inte har lyckats göra mer än ett mål under den pågående ligasäsongen.

Även här ett par frånvarande spelare där Sascha Riether är avstängd. Hugo Rodallega och Matthew Briggs är alltjämt skadade. Frågetecken kring Brede Hangelands status även de senaste rapporterna talar för spel. Dimitar Berbatov har varit sjuk i veckan.


Fulham är svagt för dagen och har nog sett sämre ut i sina nederlag, men jag menar på att West Ham är på väg att ledas in i samma bana där även deras trend som bekant är på nedåtgående. Bortalagets främsta svårigheter och senaste förluster har kommit till mot mer kreativa motståndare som kan styra rytmen genom att kontrollera bollen, en egenskap ”Hammers” inte delar med lag som Liverpool, Manchester United, Southampton och Swansea. Väldigt skeptisk till att hemmalaget värderas till favoriter under 2 ggr när man har nollats i 7 av 12 ligamatcher så här långt. Man står åter utan alternativ i ”nr 9-rollen” där man har sett väldigt uddlöst ut de senaste veckorna, nu även med ett försvarsspel som inte heller känns fullt pålitligt i Winston Reids frånvaro där 6 insläppta mål har fördelats över de senaste förlustmatcherna.

Spelar halvgarderingen på bortalaget, ett asian handicap (+0,5) till Fulhams fördel, vilket innebär att gästerna ska ta poäng i matchen. Noterbart att denna spelform ger att högre odds än dubbelchansen (1,95) trots att det är exakt samma spel.

/Puyol