Ytterligare en Premier League-omgång efter veckans matcher där vi har en trevlig helg framför oss. Ännu ett London-derby inleder lördagen när West Ham och Chelsea ska drabba samman på Upton Park. Två formsvaga lag gör att vi har en svårläst match framför oss där jag väljer ett alternativ som inte rör om något resultat.

  • Sport: Fotboll
  • Fotboll: Premier League
  • Match: West Ham – Chelsea
  • Spel: Över 4 kort
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 13.45

Chelsea hade en alldeles lysande inledning på ligaspelet där man vann 7 av 8 matcher. Den första förlusten kom i den kontroversiella seriefinalen mot Manchester United och efter det har de regerande Champions League-mästarna inte gått att känna igen. Man har nu inte vunnit på 6 ligamatcher (lägg till dåliga resultat i CL-gruppspelet) och där någonstans blev managern Roberto Di Matteo, extremt förvånande för mig personligen, avskedad. Supportrarna har redan vänt sig mot den nya chefen (Rafa Benitez) så det är helt klart ett något turbulent läge i klubben.

Inte riktigt samma ambitioner för West Hams del och managern Sam Allardyce riskerar knappast foten via en förlust här. Återkomsten har, trots knackiga resultat på slutet, varit stabil och man parkerar i mitten av tabellen. Om man, likt Chelsea, ser till de 6 senaste ligamatcherna har man endast vunnit en match, dock så har spelschemat varit något krångligare nu att jämföra med inledningen. Senast förlorade man med uddamålet borta mot Man Utd. I slutändan förväntar jag mig att man kommer klara sig kvar med tryggt avstånd ner till bottenlagen.

Vad gäller skador/avstängningar på spelare som hade kunnat ta plats i startelvorna hos de båda lagen: West Ham kommer till spel utan Diarra, Vaz Té och Benayon. Carroll är osäker pga ett krånglande knä. Chelsea saknar Terry, David Luiz, Lampard och Sturridge.

Det spelas ett antal London-derbyn i Premier League då hela 6 lag hör hemma i huvudstaden. För West Hams del är dock Chelsea hemma på Upton Park av störst karaktär, därmed en efterlängtad match för dess supportrar efter ett år i Championship, och det tillsammans med en del frustration hos de båda lagen pga den knackiga poängskörden kan sätta sin prägel på dagens batalj.

West Ham är ”typiskt engelskt” till spelsättet medan Chelsea som bekant är mer spelande. Blir inte särskilt förvånad om det är bortalaget som rycks med i ”Hammers” fotboll och att det blir mycket kamp av detta. Chelsea känns än mer osäkert nu med Benitez intåg och två raka 0-0 matcher där ledarfigurer så som John Terry och Frank Lampard hade behövts på banan i den här typen av matcher. Hemmalaget kommer vara ute efter att sätta nivån tidigt och någon tryckare under inledningen känns inte långt bort.

Dagens match kommer dömas av Martin Atkinson. En av de mest kortglada herrarna i ligan med ett snitt (i den högsta divisionen) på 4 kort per match. Förhållandevis högt om man ser till att toleransnivån är relativt hög i England. I en sån här typ av match tror jag nog att det finns potential till att han hamnar strax ovanför det där snittet.

__________________________________________________________________________

Spelar på över 4 kort (går att hitta under ”antal kort – asian”) vilket innebär vinst via minst 5 kort och hela insatsen åter ifall det slutar på exakt 4 kort. Hos Bet365 räknas ett rött kort som 2 kort till antalet, vilket gör att jag föredrar att köra överspelen där.

Två sidospel:
Kort före 31:00 minuten 1,83 (Bet365) 2/10 units
Mohamed Diamé (West Ham) kortspel (gult/rött kort) 3,85 (Expekt) 1/10 units

/Puyol