Returmöte i detta playoff till Premier League där vinnaren gör upp om platsen dit i ett häftigt möte på Wembley. London-gänget West Ham har skaffat sig ett riktigt stabilt utgångsläge efter 2-0 i Cardiff och fortsätter man på den inslagna vägen så ska man nog kunna städa av den här tillställningen på ett bra sätt också.

  • Match: West Ham-Cardiff
  • Spel: West Ham över 1,5 mål
  • Odds: 1,75 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 17.30

Till er som kanske inte har koll på hur det funkar. Ettan och tvåan (Reading och Southampton) i Championship har redan spelat till sig Premier League-kontraktet. Lag 3 till 6 i tabellen gör upp i dubbelmöten där respektive vinnare alltså får göra upp om den tredje platsen i en direkt avgörande match på neutral plan. I övrigt, notera det tidiga spelstoppet.

West Ham stod alltså för stabila och starka 2-0 i Wales. Båda målen tillkom i den första halvleken i en match som annars innehöll en del målchanser. I överlag tycker jag däremot att ”Hammers” kontrollerade matchen på ett väldigt fint sätt och Cardiff lyckades aldrig få till något tryck eller forcering när det behövdes. De där 90 minuterna får på något sätt stå för vilket bra självförtroende kvällens hemmalag sitter på i nuläget och återkomsten till PL kan visa sig bli snabb.

…men man har lite jobb framför sig, fortfarande, men det ser onekligen lovande ut just nu. Under de 10 senaste matcherna har man endast förlorat mot Reading och målskyttet har verkligen funkat bra. I 9 av dessa matcher har man gjort minst 2 mål framåt. Bl.a. så har nyförvärvet Vaz Té bidragit en hel del med ett antal kassar sedan hans ankomst under januari-fönstret. Inte blir det sämre av att managern Sam Allardyce har en helt skadefri trupp att välja bland.

För Cardiffs del så öpnade man den här extremt viktiga perioden på värsta tänkbara sätt och nu måste man alltså testa med att släppa bromsen relativt tidigt. Det kommer ge hemmalaget ännu mer utrymme att gå på, något som kan komma att uppskattas. Hos bortalaget har Cowie och MacNaughton varit frågetecken för walesarnas del. Den förstnämnde förväntas dock vara med i truppen.

-

Det blev inte en av mina längre texter med mycket fokus på bara hemmalaget, men jag gillar verkligen det jag ser hos ”Hammers” i nuläget. Man imponerar verkligen med målproduktionen och hemma på Upton Park kommer en hängiven publik göra sitt för att bära fram sina spelare till en ”final” i helgen. Det här är dessutom säsongens sista hemmamatch så jag tror inte att man kommer luta sig tillbaka och bara hoppas på att man inte släpper in 2 bollar, vilket skulle räcka för avancemang. Laget ska nog kunna fortsätta bygga på sin svit med nya mål här och ytterligare 2 st framåt spelas.

/Puyol