Ännu en Premier League-helg väntar med ett flertal intressanta matcher och spelobjekt där vi inleder med spel i London och Upton Park där två olika formtrender drabbar samman. West Ham går starkt för dagen och tar nu emot ett uddlöst Aston Villa vars målsnitt har trillat ner på 0,5/ligamatch. En bidragande orsak till favoritskapet får ses som spelbart.

  • Match: West Ham – Aston Villa
  • Spel: West Ham
  • Odds: 1,76 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00 8/11

West Ham är efter drygt en fjärdedel av serien spelad en av de positiva överraskningarna hittills där 17 inspelade poäng placerar London-laget bland topp-5. Sam Allardyce, utsedd till månadens manager, var pressad under fjolåret men är nog desto mer road nu där ”Hammers” har fått ut maximalt av sina nyförvärv där bland annat fyndet Diafra Sakho (månadens spelare) har slagit in 6 mål. Hemmalaget har stått sig väl trots skadebekymmer med en bredare trupp och kan numera variera sitt spel där man är något mer kreativt i dagsläget – att jämföra med fjolåret då man var något tråkigare och mer cyniskt med många längre bollar även här på Upton Park. Man bibehåller dock fysiken och nu när Mark Noble har fått sällskap av Alexander Song så har man ytterligare ett alternativ när man vill slå ut motståndets mittfält centralt i banan med bra passningsfötter. Formen är fantastisk med 10 poäng av 12 möjliga över de 4 senaste matcherna där man visade upp stark moral senast i bortamötet mot ett svårspelat Stoke där ett underläge på två bollar hämtades upp till ett oavgjort resultat.

Hammers saknar Guy Demel, Matt Jarvis och Joey O’Brien sedan tidigare, i övrigt är truppen intakt.

westham_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa inledde, likt motståndet, väldigt piggt och med det att gå på så har man nu desto svårare att förstå hur pass svagt man kan ha gått efter det. Förlustfritt i de 4 första matcherna har nu förvandlats till 6 raka förluster i ligaspelet och än mer anmärkningsvärt att man endast har stått för ett ynka mål framåt där man egentligen inte har förtjänat något mer än så. Senast mot Tottenham var man i ledning (efter att ha nollats 5 matcher i följd) men man tappade till torsk i de avslutande 10 minuterna. Omställningsspelet klickar inte som förr, något man hade användning av i fjol där man stundtals hade en större poängproduktion utanför Villa Park, och man har svårt att hitta vägarna till avslut. Paul Lambert, en pressad manager mot slutet av fjolåret, är åter under viss press men kan inte direkt trolla med ett spelarmaterial som individuellt känns aningen tunt med ett fåtal tongivande spelare borta.

The Villans får återigen klara sig utan nyckelspelaren Fabian Delph på mitten samtidigt som Christian Benteke är avstängd. Även Alan Hutton, som har varit en av de främsta hittills, stryks på högerbacken medan Philippe Senderos står som ett frågetecken.


Var till en början inne på överspelet (hemmalaget att göra minst två mål i matchen) men med gästernas enorma svårigheter framåt så väljer jag att gå på den raka hemmasegern där ett mål kan vara mer än tillräckligt där den främsta skillnaden, utöver att West Ham agerar med större trygghet i sitt grundspel, har ett sylvasst par på topp (Sakho/Valencia) att jämföra med motståndet. I nuläget ser jag inga direkta anledningar till att vika av på Hammers som egentligen endast har stått för ett bottennapp (mot ett Southampton som uppenbarligen är riktigt starkt) så här långt in i säsongen där bland annat Manchester City har besegrats här. West Ham att vinna matchen spelas med medel.

/Puyol