Den 7:e spelomgången i Premier League och mitt spel hämtas från Upton Park i den sena lördagsmatchen. Vi har ett London-derby framför oss med lag 7-8 i tabellen när West Ham ska gästas av Arsenal. Här plockar jag fram en spelvariant som är något av en favorit i den här ligan.

  • Match: West Ham – Arsenal
  • Spel: Över 11 hörnor
  • Odds: 1,825 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.30

Nykomlingen West Ham har startat bra under sitt återtåg och det här är definitivt ett lag för Premier League. Det finns tillräckligt med kvalitet för det då man har värvat riktigt bra. Collins, Diamé och Jarvis är några av namnen, men framförallt den tunga Andy Carroll på topp som passar perfekt i Sam Allardyce fotbollsfilosofi.

Arsenal har inte inlett fullt så bra, om man ser till poängskörden, men prestationerna har ändå varit mer än okej och jag är övertygad om att man kommer hamna bland de 4 bäst placerade lagen i slutändan. Trots förlusten av Robin van Persie  så tycker jag nog att kvällens gäster har gjort en ganska skön satsning där lirare som Cazorla och Podolski har hämtats in.

Hammers: Jack Collison är skadad sedan tidigare. Joey O’Brien och Winston Reid är osäkra kort i backlinjen.
Gunners: Målvakten Szczesny saknas fortfarande, Mannone ersätter. Sagna och Wilshere fortfarande långtidsskadade. Rosicky och Diaby är också borta. Förväntar mig att Mertesacker tar plats på mittbacken istället för Koscielny, att jämföra med matchen mot Chelsea. Den långe tysken är bäst lämpad till att matcha Carrolls huvudspel.

Inget längre intro till den här matchen då jag hade några spel i åtanke inför, men i slutändan fastnade jag för det här alternativet. Det här är två lag som kan skaka fram en del hörnor i sina matcher, och för det tror jag att lagens olika spelstilar kan passa bra för att de ska kunna skapa dessa på varandra. West Ham spelar ganska direkt med höga bollar mot en eller två ”target players” medan Arsenal, i vanlig ordning, matar på sina kvicka och tekniska lirare med sitt kortpassningsspel.

Hemmalaget och dess höjdbollar kommer orsaka problem där en och annan touch kommer gå till hörna. För bortalagets del så kommer man, precis som alltid, komma runt på kanterna för inspel vilket i regel brukar leda till ett par rensningar över kortlinjen. Om man ser till det statistiska så har det blivit 11 hörnor eller fler i West Hams 4 senaste ligamatcher den här säsongen. För Arsenals del gäller samma sak i 5 av de senaste ligamatcherna av totalt 6.

Jag följer mönstret och hoppas att det håller i sig. Spelet blir över 11 hörnor 2-vägs, vilket innebär att det blir vinst på minst 12 hörnor medan man får insatsen tillbaka på exakt 11 till antalet.

Sidospel. Jag kommer även spela på två målskyttar i respektive lag. Oddsen hittar ni hos Unibet:
Andy Carroll målskytt 3,40 1/10 units
Gervinho målskytt 3,00 1/10 units

/Puyol