Ett intressant möte mellan de två 40-poängarna på The Hawthorns i West Midlands. West Bromwich Albion tar emot Swansea. Ett väldigt jämnt möte på förhand, men där jag tror att det ena laget kan vilja få ut mer av den här matchen än motståndet. Testar två spel till över 2 ggr insatsen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: West Bromwich – Swansea
  • Spel: West Bromwich
  • Odds: 2,45 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00

West Brom hade en lysande inledning av ligaspelet där man länge hakade på positionerna bakom Champions League-platserna. Precis som väntat, då man inte har en trupp som kan tävla med toppskiktet över en hel säsong, så började man tappa desto längre det gick och man hade en väldigt svag start på det nya året. Man har dock höjt sig på slutet och börjat hitta tillbaka till stabiliteten man hade innan nyårsskiftet. Swansea, som är före i tabellen tack vare lite bättre målskillnad, har bibehållit en jämn nivå över hela säsongen där den främsta framgången har kommit till via cupspel. Den danske managern och fd storspelaren Michael Laudrup har all anledning att vara nöjd med sitt manskap så här långt och det ska bli intressant följa dess avslutning.

West Brom kommer till spel utan anfallaren Shane Long. Yttern Zoltan Gera saknas sedan tidigare. Swansea har alltjämt ett tråkigt avbräck på mittbacken då Chico Flores inte är frisk ännu.

Båda lagen står alltså på 40 inspelade poäng med 10 matcher kvar att spela, dock med en skillnad vad gäller motiv inför fortsättningen. West Bromwich har fortfarande placeringar att slåss om och med en stark poängskörd kan man faktiskt nå europeiskt cupspel till nästa säsong, vilket hade varit en fantastisk framgång för ”Baggies” – en framgång dagens motstånd redan har lyckats låsa upp. För någon vecka sedan vann Swansea ligacupen (Capital One Cup) och därmed säkrade man den största framgången i klubbens historia samt spel i Europa League säsongen 2013/2014.

De sista omgångarna i ligaspelet kommer mer eller mindre vara en transportsträcka till slutet för Swanseas del och de här matcherna, i synnerhet dem utanför Liberty Stadium där man bör vara något mer inspirerat, kommer inte trigga laget fullt ut, misstänker jag. Skulle inte förvåna mig om man lade sig under normal prestationsnivå i några av de återstående bortamatcherna, och det kanske redan här.

West Brom känns minst ett snäpp vassare när man väl får spela på hemmagräset och man har kommit ur sin svacka. Man lyckades pricka in två raka segrar innan uddamålsförlusten senast borta mot Chelsea. I jämförelse med den matchen har man två bra plus här då man återfår den främste målgöraren Romelu Lukaku samt lagkaptenen Chris Brunt där den förstnämnde herren är ett riktigt fint tillskott.

Swansea har sett förvånansvärt blekt ut på bortaplan sedan nyårsskiftet där man har haft förtvivlat svårt för att göra mål på slutet. Man har nu inte gjort mål på 4 bortamatcher i följd, där man endast har lyckats ta 2 poäng av 12 möjliga. Man har endast lyckats göra mål i en av de 7 senaste bortamatcherna i ligaspelet.


I vanliga fall brukar jag som bekant föredra överspel/lag (vilket kommer testas också) men det här kan vara ett bättre läge för den raka hemmasegern, om man är inne på samma spår. Skulle Swanseas oförmåga att måla utanför Wales hålla i sig så kan ett hemmamål räcka för segern. Spelar på West Bromwich att plocka en fullpoängare.

Spelar alltså även över 1,5 mål på hemmalaget till 2,15 (Nordicbet) med 2/10 units.

/Puyol