Vi förflyttar oss till den mer klassiska avsparkstiden för nästa spelobjekt som hämtas från Premier League. Något av en sexpoängsmatch på The Hawthorns när West Bromwich och Cardiff ska drabba samman, båda inblandade i nedflyttningsstriden vilket säger en del om matchens betydelse. Fördel av hemmaplan till trots, anser att ”Albions” och dess favoritskap kan testas.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: West Bromwich – Cardiff
  • Spel: Cardiff dubbelchans
  • Odds: 2,05 @ Expekt
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00 29/3

West Bromwich hann inte hurra över bortasegern mot Swansea under en längre tid och senast var man snabbt tillbaka på ruta ett efter en svag insats borta mot Hull. Förlust med 2-0 och Albions får alltjämt ses som en nedflyttningskandidat där man placerar sig på rätt sida om strecket med knapp marginal. Managern Pepe Mel (spanska Real Betis tidigare under säsongen) som ersatte Steve Clarke har ännu inte lyckats förändra mycket till det bättre där han alltjämt står kvar på en fullpoängare under sin tid i West Midlands.

Hemmalaget har alltjämt ett antal spelare frånvaro, däribland Jonas Olsson som åter är avstängd. Claudio Yacob, Chris Brunt, Billy Jones och Goran Popov är skadade medan man har ytterligare ett par frågetecken på Victor Anichebe, Gareth McAuley, Diego Lugano och Morgan Amalfitano., även om majoriteten

Cardiffs satsning under sin första Premier League-säsong har inte gett utdelning och man står alltjämt fast under nedflyttningsstrecket med 3 poäng upp till dagens motstånd. Noll poäng över de två senaste omgångarna mot de två Merseyside-lagen i ligan där det sena förlustmålet mot Everton följdes upp med en rejäl målkavalkad hemma mot Liverpool, en häftig batalj som förlorades med tennissiffrorna 6-3. Även här ett managerskifte som ännu inte har gett några direkta resultat där norrmannen och fd Man Utd-spelaren Ole-Gunnar Solskjaer inte har plockat mer än 7 poäng från sina 11 ligamatcher som chef.

För bortalagets del stryks Mark Hudson som är långtidsskadad sedan säsongsinledningen. Endast ett frågetecken på Craig Noone.

Stephen_Caulker_2846556k

6 insläppta mål går inte att förklara bort, även om ett Liverpool som var inne i ett extremt stim framåt stod för motståndet. Även den trenden man har på resande fot där 8 ligamatcher i följd har förlorats där man ändå kan väga in att en klar majoritet av dessa matcher har spelat mot lagen som tillhör topp-7. Något mer överkomligt motstånd för Cardiffs del den här gången där de föregående insatserna under den här månaden har varit relativt bra. Även om jag inte tror att man räcker till över 38 omgångar för att placera sig på rätt sida om nedflyttningsstrecket anser jag att möjligheterna till poäng i det här mötet borde vara större än vad siffrorna tyder på. Jag är något oförstående till att man kan få över dubbla insatsen på West Bromwich, som även har varit något skadedrabbat, att inte vinna den här matchen.

West Brom hade en hygglig period i höstas där man bland annat besegrade Manchester United Old Trafford, trenden har dock varit på nedåtgående sedan en längre tid tillbaka och det faktumet att man endast har prickat in två fullpoängare över de 20 senaste ligaomgångarna skvallrar nog om att även hemmalaget får ses som en seriös nedflyttningskandidat. I första hand har Albions svårigheter framåt, och skulle man exempelvis se till bortasegern i Swansea så var det mycket tack vare en extremt god utdelning på skyttet utifrån. Anser att man, i dagsläget, inte har det tillgängliga materialet för den spelidén man försöker sig på. Cardiff besitter kanske inte den högre grundkapaciteten av de båda lagen, samtidigt ska man inte behöva stå för säsongens främsta insats för att kunna få med sig något härifrån.


Testas med en halvgardering (dubbelchans) på bortalaget, Cardiff att ta minst poäng med en insats strax under medel.

/Puyol