Nykomlingsmöte i Premier League och jag har hittat ett kanonodds som det inte går att avstå ifrån.

  • Match: West Bromwich – Blackpool
  • Tips: Blackpool 2 (Spel utan kryss)
  • Odds: 3,40 @ Betsafe
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15/1 16.00

Analys:

West Bromwich är, precis som Blackpool, nykomlingar i Premier League och inledde säsongen relativt bra. På slutet har dock formen sett riktigt dålig ut och laget har rasat ordentligt i tabellen. West Bromwich har 0-0-5 som facit på de fem senaste ligamatcherna och hela 3-12 i målskillnad på dessa matcher. Det är med andra ord inte mycket som fungerar för West Bromwich och fortsätter det på det här viset så sitter tränare Di Matteo väldigt löst. Svenske Jonas Olsson har saknats i försvaret p.g.a. skada, och i sin comeback senast fick han syna det röda kortet vilket lett till en avstängning här. Truppen har i övrigt inga skador som skall störa men självförtroendet hos spelarna är självklart väldigt lågt för tillfället. Spelarna som motståndarna får se upp med är Odemwingie och Chris Brunt, dessa herrar har gjort 8 mål tillsammans. Hemmaplan kan visserligen betyda en del i den här matchen, men formen är tydlig och jag väljer att gå emot West Bromwich här till ett väldigt fint odds.

Blackpool har blandat mycket i sina insatser men ligger på en stabil mittenplacering i ligan. Formen är helt ok på slutet med 3-0-2 på de fem senaste matcherna. Bl. a. har laget tagit två fina skalper på bortaplan mot Stoke och Sunderland. Senast vann laget också över Liverpool med 2-1 och har nu vunnit båda mötena mot Liverpool denna säsong, det är starkt jobbat av en nykomling. Formmässigt så ligger laget på en 3:e plats i tabellen, bara lagen från Manchester ligger före. Blackpool är inte kända för att spela någon vacker fotboll men viker sällan ner sig och får oftast med sig ett bra resultat från matcherna. Saknas i laget gör bl.a. backen Basham och anfallaren Harewood, Harewood har gjort 5 mål hittills. Det finns ändå dugliga ersättare till Harewood i både Varney, Campbell och rutinerade Ormerod. Håll koll på Charlie Adam som ligger bakom i stort sett allting framåt.

Oddset ligger på 3,40 vilket är ett givet spel i mina ögon. Blackpool överraskar ofta samtidigt som WBA har usel form. Insatsen tillbaks vid ett oavgjort resultat.

Lycka till!

//Josef