Premier League-omgångens femte och sista spelobjekt för den här helgen hämtas från West Midlands för ett laddat prestigemöte och regionsderby. West Bromwich tar emot Aston VillaThe Hawthornes i något som kanske inte blir en alltför städad affär när dyrbara poäng står på spel – och spelet blir givetvis därefter.

  • Match: West Bromwich – Aston Villa
  • Spel: Över 45 kortpoäng
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Units: 3/5
  • Spelstopp: 16.00 23/1

West Bromwich placerar sig på rätt sida om nedflyttningsstrecket med 6 poängs marginal inför den här säsongen, vilket på ett ungefär är det man kan förvänta sig. Blandade resultat och prestationer på slutet där en bättre period med dubbla vinster och en poäng borta mot Chelsea följdes upp med en insats som var väldigt ovanlig för ett ”Baggies” som brukar agera med både noggrannhet och disciplin i sitt försvarsspel. 4-0 förlusten borta mot Southampton följdes upp med avancemang i FA-cupens omspel i en mer karaktäristisk arbetsinsats, och det är nog något liknande man ska kunna förvänta sig idag.

Hemmalaget tvingas klara sig utan James Morrison som ett alternativ på mittfältet. Man har även frågetecken på Darren Fletcher, Jonas Olsson och Chris Brunt.

wba_200x200astonvilla_200x200

Aston Villa lyckades, likt motståndet, gå vidare från sitt omspel i FA-cupen och även om resultatraden inte är märkvärdig och alltjämt direkt underkänd sett till poängskörden så är det ändå den främsta perioden bortalaget har haft så här långt under denna svåra säsong. Villa har alltjämt 10 poäng upp till säker mark men Remi Gardes manskap har stått för vissa förbättringar i insatserna mot Leicester och Crystal Palace, men sett över säsongen i sin helhet så ska nog väldigt mycket till för att det här ska gå vägen med 16 matcher kvar att spela.

Bortalaget stryker Jordan Amavi, Alan Hutton och Adama Traore sedan tidigare. Frågetecken på Carlos Sanchez och Gabriel Agbonlahor som kanske får vänta ytterligare en match innan de är tillbaka i spel.


Ville till en början enbart luta mig mot hemmalaget (West Brom över 1,5 kort till 1,61 hos Bet365) men väljer att gå på det totala överspelet, trots allt. Det här är ett prestigeladdat regionsderby mellan två lag som spelar för överlevnad, bortalaget i synnerhet, där man inte är alltför kreativt i sina spelsätt – något som kommer innebära desto mer kamp, vilket i övrigt är ett normalt scenario när dessa lag drabbar samman. West Brom kan, under Tony Pulis, ställa upp med ett väldigt fysiskt lag på nästintill samtliga positioner, med ett fåtal hårdföra pjäser, medan Villa är desto mer oslipat. Även noterbart att det här, tillsammans med Sunderland och Tottenham, är de lagen med den sämsta disciplinen i ligan. Domaren Robert Madley har ett ungefärligt snitt på strax över 3 kort/match, han har dock inte tilldelats några av de tuffare uppgifterna och tillhör inte den mer rutinerade eliten i Premier League. Överspelet på minst 5 kort (ett rött kort är 2 till antalet) spelas med en medelinsats.

/Puyol