Landslagsuppehållet är över inom kort och vi börjar redan nu blicka fram mot Premier League-fotbollen i det som blir omgångens tidiga spel. Vi inleder på The Hawthornes där West Bromwich ska ta emot ett Arsenal som kliver in till den här omgången i delad serieledning. Det till trots, jag tycker inte att favoriten är fullt så lika hållbar där jag anser att den här uppgiften kan bli tuffare än vad den kanske ger sken av. ”Baggies” kan mycket väl försvara en poäng, men jag väljer att gardera ytterligare ett mål till godkända siffror.

  • Match: West Bromwich – Arsenal
  • Spel: West Bromwich +1,5 asian handicap
  • Odds: 1,60 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 16.00 21/11

West Bromwich kunde ha gått bättre, kan man tycka, med två raka förluster inför landslagsuppehållet. Det till trots, över 38 omgångar ska man vara förhållandevis safe och man är 6 poäng upp på närmsta lag nedanför nedflyttningsstrecket. Senast räckte man inte till borta mot Manchester United, men det finns (trots att man var otroligt håglöst framåt) positiva detaljer att hämta därifrån i något som kan bli en tillställning som liknar det man gick upp emot då. Albion under Tony Pulis kan sätta de defensiva strukturerna, och det är nog något som kommer att prioriteras här då man är relativt skickligt och stabilt när man väl placerar försvarslinjen lågt och kompakt centralt. United lyckades stundtals inte skapa någonting där ett distansskott blev tungan på vågen. Det här är även en uppgift som kan passa när man, för egen hand, är svagt på att föra spelet och nu kan man istället gå för sina omställningar samt eventuella fasta situationer.

Hemmalaget kommer till spel utan Gareth McAuley som ett alternativ till mittlåset då han är avstängd och med frågetecken på Chris Brunt. Målvakten Ben Foster är långtidsskadad sedan tidigare.

wba_200x200arsenal_200x200

Arsenal hade en fantastisk period med ett par riktigt bra veckor, men den avslutande inför landslagsuppehållet var desto sämre där man gick på knäna. Storförlusten borta mot Bayern följdes upp med ett oavgjort resultat i rivalmötet med Tottenham, en match där man länge inte gjorde sig förtjänt av en poäng. ”Gunners” är trots tabellpositionen i topp troligtvis inte redo att utmana då man alltjämt inte ser ut att kunna bibehålla en jämnhet i sina prestationer och därmed även resultaten. Uppehållet kom lägligt i en period då man återigen har samlat på sig skador, främst på positionerna längst fram i banan där ett minskat antal alternativ gör att man har mindre att jobba med när man väl vill röra om (senast i underläge skickades Flamini, Gibbs och Arteta in) en matchbild. Även viktigt att poängtera att man i vissa matcher, inte bara under fjolåret men även så här långt in i denna säsong, har haft svårigheter med att luckra upp lågt placerade och samlade försvarslinjer.

Bortalaget har i första hand mindre alternativ framåt nu när Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain och Aaron Ramsey alltjämt förväntas vara borta. Även frågetecken på Hector Bellerin. Sedan tidigare stryks Jack Wilshere, Danny Welbeck samt Tomas Rosicky.


West Brom är inget lag man plockar en behaglig seger på beställning mot och även om favoritskapet har minskat en aning sedan oddsen placerades så anser jag fortfarande att ett Arsenal, som inte har lyckats vinna med mer än ett mål över sina 6 senaste matcher här på The Hawthornes, inte är fullt så pålitligt som siffrorna står på i nuläget. Man kan mycket väl vinna, men ett noggrant hemmalag kan alltid bjuda upp i den här typen av matcher och hålla jämna steg på resultattavlan. Jag misstänker att Gunners inte kommer kunna sätta alltför många passningar framåt i den sista tredjedelen av banan mot ett tight och kompakt hemmalag. West Bromwich med ett asian handicap på +1,5 mål (vilket innebär att hemmalaget har råd att förlora med uddamålet) spelas med en insats strax över medel.

/Puyol