Säsongens sista match på The Hawthorns. WBA kan säkra en plats på den övre halvan av tabellen medan gästande Arsenal måste gå in med inställningen att en vinst är ett måste i jakten på den åtråvärda direktplatsen till Champions League den kommande säsongen. Jag tycker nog att man har ett dugligt utgångsläge, men väljer att förlita mig på en spelare i laget denna söndag.

  • Match: West Bromwich-Arsenal
  • Spel: Robin van Persie, målskytt
  • Odds: 2,00 @ Betsson
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Roy Hodgson gör sin sista match som manager för ”Albions” innan han tar över jobbet som förbundskapten för det engelska landslaget. Hemmapubliken lär nog göra sitt för att visa sin tacksamhet för svenskbekantingen som har gjort ett riktigt bra jobb med det här laget och även om en plats i den övre halvan ex. inte räcker för någon plats i Europa nästa säsong så är det ändå prestigefyllt för ett lag som inte direkt räknas som en av de största i England.

Arsene Wengers mannar har mer att spela för än platser som kanske bara innebär någorlunda prestige. Med den värsta rivalen Tottenham flåsandes i nacken så är man kanske tvunget att vinna den här matchen för att nå plats 3 i tabellen och därmed Champions League-spel den kommande säsongen. Ett oavgjort resultat skulle kunna leda till en 4e plats som skulle kunna innebära spel i Europa League till nästa säsong OM Chelsea lyckas vinna Champions League-finalen i helgen. Det skulle vara en stor missräkning för ”Gunners”.

I en säsong där lagets prestationer har varit något ojämna så har den här mannen varit skillnaden. Den holländske landslagsmannen, Robin van Persie, har varit fullständigt briljant under den pågående säsongen vilket får ses som den absolut bästa under hans karriär.

RvP har stått för nästan 50 procent av lagets ligamål den här säsongen vilket säger en del om hans betydelse. Han leder skytteligan på 30 mål och det är ingen enkel gräns att nå i the premiership. Många mål har varit direkt matchavgörande och kaptenen har tagit ett stort ansvar för laget.

När chanserna väl ges så är han allt som oftast den som avslutar anfallen för de rödklädda från London. Han har en fantastisk vänsterfot, är en fin distansskytt och är lagets ordinarie straffskytt.

Sett till hans betydelse och förmåga att stå för många avgörande mål, så väljer jag faktiskt det här spelet före den raka tvåan eller ett överspel på bortalaget. Ser det här oddset som ett skönare alternativ då jag utgår från att hans insats kommer påverka hur laget klarar sig i den här situationen, hursomhelst. Anser att 2 ggr på en av världens absolut vassaste avslutare är bra betalt.

/Puyol