En massa 16:00-matcher bjuds det på i Premier League i jultider, vilket alltid tas emot med öppna armar. På The Hawthorns ställs West Bromwich mot Norwich. Två lag som befinner sig i helt olika delar i formtabellen, vilket spelbolagen inte sätter mycket värde för. Däremot tycker jag att ena laget står alldeles för lågt. Det utnyttjas i ett dubbelchansspel.

  • Liga: Premier League, England
  • Match: West Brom - Norwich
  • Spel: Norwich +0,5 @ Bet365
  • Odds: 1,87
  • Insats: 5/10

Ja, inte helt överraskande har West Brom tappat ordentligt med fart efter monsterinledningen som man hade. Men tränare Steven Clarke ska givetvis ha massvis med beröm för att man samlat ihop 27 poäng efter 17 matcher. Går vi igenom truppen tar det inte långt tid innan man inser det faktum att truppen är trots allt något som inte hör hemma på övre halvan i Premier League. Längst bak är det Ben Foster (målvakt) och Jonas Olsson (mittback) som styr medan på mittfältet är Chris Brunt (mittfältare) regisörren. På forwadssidan har man en intressant trio att tillgå i Romelu Lukaku, Shane Long och Peter Odemwingie.

Allt som allt är det inga jättestora namn och det är väl det som nu tar ut sin rätt. Fyra raka matcher utan vinst där tre av dessa slutat med förluster. Naturligtvis enbart spekulationer men rätt troligt att spelarna har börjat tvivla efter att resultaten börjat svikta. När ett lag som West Brom är så pass nedtryckta till oddset 1,95 börjar jag alltid fundera på dubbelchansalternativet på motståndarna. Nu är det heller inte vilka som helst som man möter.

Det är Norwich som står för moståndet i eftermiddag. Chris Hughtons gäng, som parkerar endast två poäng efter hemmalaget i tabellen, är ett av Premier Leagues formstarkaste lag. Efter en någorlunda tveksam inledning har man nu trampat igång och har en tiomatcherslång förlustfri. Däribland har man besegrat Arsenal och Manchester United.

                                                                                                                                 

Vi erbjuds alltså 1,87x pengarna på ett lag som kommer till spel med tio förlustfria matcher, mot ett lag som tappat fart och har fyra vinstfria matcher. Måste anses som ett rejält överodds och en medelinsats känns vettigt.

/Mikel