Väntan på nya bataljer i Premier League blir inte lång då vi har ytterligare en full omgång att beskåda under tisdagen och onsdagen. Chelsea har efter helgens resultat tagit över ledarpositionen. Under kvällen besöker man The Hawthorns och tycker bortalagets möjligheter till tre poäng är goda.

  • Match: West Brom – Chelsea
  • Spel: Chelsea -1
  • Odds: 1,97 @ Pinnaclesports
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 11/2, 21:00

Den här säsongen har definitivt inte blivit så som West Bromwich hade tänkt sig. Med tanke på förra säsongens fina insats var förhoppningarna om en plats på den över halvan naturligtvis höga. Istället befinner man sig på en nedflyttningsplats vilket resulterade i en sparkad huvudtränare, Steve Clarke, där ersättaren något överraskande heter Pepe Mel. Spanjoren tillträdde den nionde januari och sedan dess har resultaten inte direkt förbättrats. Ingen seger på fem matcher varav tre förluster och den senaste kom i lördags mot Crystal Palace på bortaplan (1-3).

Laget är i stort behov av poäng, men att man ska inkassera några här är att förvänta sig för mycket. Med tanke på bristen på självförtroende och det usla spel som man visat upp på sistone är Chelsea troligen värsta tänkbara motståndare. Man kommer inte bjudas på några målchanser och därefter lär bortalagets offensiv mala ner West Brom. På skadelistan finner vi två ganska tunga avbräck i Nicolas Anelka samt Stéphane Sességnon.

Chelsea

Efter lördagens seger mot Newcastle tog Chelsea steget upp som serieledare. Man har kommit något smygandes bakom både Arsenal och Manchester City, men med tanke på den fina form man haft den senaste tiden är man utan tvekan den hetaste titelkandidaten för tillfället. I Premier League har man inte gått förlorande sedan början av december då Stoke besegrade Londonlaget. Den beskrivning som känns mest korrekt av detta lag är precis som det brukar låta när José Mourinho har huvudansvaret, nämligen stabilitet. Totalt sett över alla turneringar är man obesegrade i elva matcher och i nio av dessa har man vunnit. För att hitta ligans bästa försvarsspel är det här vi ska vända oss, då det på 26 omgångar endast trillat in 20 mål. En relativt låg backlinje där Gary Cahill och John Terry bildar en triangel tillsammans med Petr Cech som minst sagt är svår att passera.

Tar vi oss längre fram i banan hittar vi en tillhör toppen av alla spelare för tillfället. Eden Hazard har svarat på extremt fina prestationer på sistone och toppade detta i lördags när han stod för lagens alla mål i 3-0-segern. Tycker det andas optimism och positiva vindar blåser fram Chelsea just nu. I jakten på Premier League-titeln borde det inte vara några problem att besegra West Brom vars form är en av ligans sämsta.

                                                                                                                                           

Tror att Chelsea tar ett steg närmare titeln här under tisdagskvällen medan West Broms positions försämras ytterligare. Spelar handikapp -1 på bortalaget vilket innebär att vi får insatsen tillbaka om det skulle bli seger med ett mål.