Augsburg gästar Werder Bremen på Weserstadion denna lördag eftermiddag. Gästerna har stora spelartapp till den här matchen, både defensivt och offensivt. Båda lagen är i behov av poäng och jag tror att hemmalaget kommer dra det längsta strået!

  • Match: Werder Bremen – Augsburg
  • Spel: Werder Bremen
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 4/10
  • Spelstopp: 15:30

Werder Bremen ligger på 15:e plats, man har bara poäng ner till bottenstriden och den platsen har just nu gästarna Augsburg. En vinst här skulle alltså göra mycket för Werder bremen, formen är helt okej. På de fem senaste matcherna har man raden 2-1-2, förlusterna har kommit mot Bayern (5-0) och Dortmund (3-2) så det är inget att skämmas över. Under 2016 är man faktiskt obesegrade hemma på Weserstadion, med en vinst och fyra oavgjorda. Tyvärr har man sin största stjärna på skadelistan, Claudio Pizzaro. Han leder interna skytteligan med tolv mål.  Även Zander, Bargfrede och Johannsson är borta p.g.a skador sedan är även Djilobodji avstängd.

werder bremenaugsburg_200x200

Augsburg ligger som sagt på 16:e plats i ligan, det betyder just nu att dem får kvala sig kvar i Bundesliga. Man har inte varit närheten av förra säsongen där man tillslut hamnade på Europaplats, man har inte haft den bredden i laget till att spela på både i Bundesliga och ute i Europa. Under 2016 har man raden 1-5-5, den enda vinsten har kommit mot tabelljumbon Hannover (1-0). Till den här matchen har man ett gäng ordinarie spelare borta. Cheol-Koo (leder interna skytteligan på nio mål), Verhaegh (offensiv ytterback som gjort sex mål), mittfältaren Feulner,  backarna Ho-Hong och Callsen-Bracker. Sedan är det även osäkert om mittfältaren Trochowski och forwarden Bobadilla kan spela eller inte.

Det är riktigt tunga avbräck och kan inte Bobadilla spela har man bara Finnabogason tillgänglig på topp.


Det är fördel Werder Bremen i den här matchen, formen är bättre och Augsburg har tuffa avbräck. Testar en insats strax under medel på att Werder Bremen vinner.