Söndagens tidiga match mellan Wellington och Newcastle Jets är kanske ingen höjdare på förhand, men de två bottentippade lagen behöver vinster i sådana här matcher, så med lite tur så kan vi få se en riktigt underhållande match. Jag tycker dock att lagen är jämnare än vad oddsen tyder på, och värdet ligger helt klart i bortalaget.

  • Match: Wellington Phoenix – Newcastle Jets
  • Spel: Newcastle Jets +0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 05:00

Wellington Phoenix har jag tippat som jumbo inför den här säsongen, något som jag är beredd att hålla fast vid även om det finns andra lag som är en klar besvikelse så här långt. Kollar vi på premiären där man på hemmaplan förlorade med 1-2 mot Perth Glory, så var det en ganska jämn match där Wellington stod för flest misstag vilket också ledde till att man förlorade matchen. Jag tycker inte att man var dåliga i premiären, men man imponerade inte direkt heller. Man vann faktiskt nästa match, mot Central Coast Mariners på bortaplan med 1-2. Det ska dock sägas att Mariners var under all kritik sista 60 minuterna, man slog bort bollar när man inte ens var pressade, så att Wellington vann där var ingen större bedrift faktiskt. Förra säsongen tog man lika många poäng hemma som borta och var därmed ligans sämsta hemmalag. Inför säsongen tappade man sina två bästa spelare i Hernandéz & Huysegems vilket är riktigt jobbigt då man inte har fått in värdiga ersättare. Wellington saknar inga spelare i den här matchen.

wellingtonnewcastle-jets

 

Newcastle Jets är också ett lag som bör få det svårt när det gäller slutspelsplats. Man var jämna med Wellington förra säsongen men enligt mig ligger man ett steg före i den här upplagan av A-League. Även om man har tappat en del viktiga spelare, Adam Taggart bland annat, så har man gjort ganska intressanta värvningar enligt mig. Mittfältarna Marcos Flores, Jonny Steele & anfallaren Jerónimo Neumann är några av dessa nyförvärven. I premiären mötte man Central Coast som enligt mig ser riktigt usla ut den här säsongen, dock var man bättre i den här matchen än mot Wellington. Newcastle spelade bra och kunde mycket väl vunnit den här matchen, men istället förlorade man efter att Duke gett hemmalaget ledningen i den 93e minuten. När man i nästa match mötte Melbourne City så var man dödsdömda på förhand, men när man lyckades hålla tätt i första halvlek så kunde man tidigt i den andra halvan ta ledningen med 0-1. Den andra halvleken var faktiskt ganska jämn och Newcastle Jets visade att man inte är någon slagpåse för de bättre lagen, så man fick med sig ett oavgjort borta mot Melbourne City. Tillbaka kommer Kantarovski och Gallaway, och ingen viktig spelare saknas.


Wellington har blivit stora favoriter och mycket beror på hemmafördelen. Men Wellington har lågt publiksnitt och det är inte ofta man gör något ”extra” hemma jämfört med borta. Visst kan Wellington vara favoriter, men Newcastle Jets är absolut inte ett sämre lag, och eftersom Wellington inte är ett typiskt hemmalag som t.ex Sydney eller WS Wanderers så har Newcastle Jets bra chans att ta poäng här. Bolagen värderar Wellington runt 50% möjlighet till vinst, jag tycker dem har runt 40-42% vilket innebär att X2 borde ligga runt 1.70. Så jag rekommenderar att spela på Newcastle +0.5 (X2) enda ner till 1.70.