Idag flyttar vi oss från Wellington för att istället spela i Auckland, på Eden Park. Wellington har bra historia på den här planen, och det ska tydligen komma runt 20 tusen personer till matchen. Wellington har ett publiksnitt på runt 8 tusen vilket gör att det här kan vara en rejäl boost, men räcker det för att slå Central Coast Mariners?

  • Match: Wellington Phoenix – Central Coast Mariners
  • Spel #1: Oavgjort
  • Odds: 3.85 @ Betsafe (spelvärt ner till 3.66)
  • Insats: 2/5 Units
  • Spelstopp: 05:00
  • Spel #2: Wellington flest hörnor (HT/FT)
  • Odds: 2.25 @ WilliamHill (spelvärt ner till 2.00)
  • Insats: 2.5/5 Units
  • Spelstopp: 05:00

Wellington Phoenix har imponerat hittills och har tagit viktiga vinster både hemma och borta, och man är faktiskt det enda laget som ännu inte har spelat oavgjort. Man är som bäst när man får ställa om på snabba kontringar snarare än att styra spelet med mycket bollinnehav. Därför kan Mariners passa Wellington hyfsat bra eftersom Mariners är ett lag som rullar mycket boll. Men varför spelar jag då oavgjort här? Jo, jag satsar på plus i längden, och jag tycker verkligen att krysset ligger bra mycket närmare än Mariners-vinst, men att Wellington ligger ungefär där dem ska oddsmässigt. Med det sagt så tror jag att Wellington kommer vinna detta, men att oavgjort är det bästa spelet i matchen. Det är nämligen så att Wellington inte är speciellt jämna, och även om man inte har spelat oavgjort än så känns det som att Mariners är det ultimata laget att spela just oavgjort mot, eftersom man är ganska ofarliga framåt men samtidigt ganska duktiga bakåt. Wellington kommer med sin bästa möjliga elva här och kommer troligtvis spela med gott självförtroende, inte minst eftersom man spelar inför 10-12 tusen mer personer än vad man brukar göra.

wellingtoncentral-coast-mariners

 

Central Coast Mariners är nog det laget som jag ogillar mest i den här ligan, mest på grund av att man spelar en tråkig fotboll där man skapar väldigt få målchanser, och ibland känns det som att man är nöjda med 0-0, oavsett motstånd. Mariners kommer nog rulla mycket boll, men då gäller det att man snabbt är tillbaka på rätt sida när man tappar den, för om Wellington får till sina giftiga kontringar med Nathan Burns i spetsen så kan Mariners få problem. Trots att man har mycket boll så skapar man som sagt inte så många målchanser, men nu är Wellington kanske inte det bästa laget defensivt, så är man effektiva så ska man kunna få in ett par bollar här. Mariners brukar ofta vara bland de målsnålaste lagen i ligan, och dessutom spela oavgjort ganska ofta, och det här är i grunden två ganska jämna lag, även om Wellington har varit mycket bättre hittills. Dock tror jag att eftersom Wellington lär skapa fler målchanser så kommer man också skapa fler hörnor, speciellt i början av matchen då man vill visa alla personer på läktaren vad man går för.


Wellington med sylvassa kontringar mot Mariners possession-fotboll? Det här kan bli en rolig match där lagen är bra på olika saker, och förhoppningsvis kan dem ta ut varandra i längden. Oavgjort är det spelet som gynnar oss mest i längden här. Wellington lär/bör vinna, men jag tror verkligen inte Mariners kommer plocka 3 poäng imorgon. Wellington kommer skapa flest målchanser, och med tanke på morgondagens hemmafördel så lär man köra fullt ös redan från start, och förhoppningsvis skapa massvis med hörnor. Oavgjort i matchen (3.85) samt Wellington Flest hörnor HT/FT (2.25) spelas därför med insatser runt medel. Obs! HT/FT betyder Halvtid/Fulltid och innebär att Wellington måste vinna hörnorna första halvlek, och fortfarande ha flest hörnor efter 90 minuter.

Twitter @MrBwino & @spelaspelse