Premier League-fotboll på The Hawthorns i ligans enda match denna måndagkväll. West Bromwich Albion med Jonas Olsson i laget får besök av bottenlaget Southampton där jag fortsätter på ett koncept som har varit vinnande.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: WBA – Southampton
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,69 @ Betsafe
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 21.00

WBA stod för en enastående insats ifjol under Roy Hodgsons (numera engelsk förbundskapten) ledning när man tog sig till en ytterst stabil mittenplacering. Steven Clarke, som är huvudansvarig för första gången under sin karriär, har gjort det utmärkt så här långt då laget har fått en riktigt fin start, framförallt om man ser till hemmaspelet där man har vunnit 4 av 5 matcher. Inledningen och dess återkomst till högstaligan har inte varit lika fin för Southamptons del, som vi har nämnt ett par gånger tidigare, och nykomlingen har mycket arbete framför sig, till att börja med försvarsspelet där man släpper in ca 3 mål/match.

Inga nya skador hos de båda lagen. Frågetecken sedan tidigare på Claudio Yacob och Chris Brunt hos hemmalaget som väntar in klartecken.

WBA kan återigen, utan några överdrivet spektakulära namn, visa upp ett klart dugligt anfallsspel där man kan variera mellan den tunge centertanken (Lukaku) eller den snabbe djupledslöparen (Long). Man trivs här hemma och bör kunna skapa en handfull chanser i det här mötet. Southampton spelar ner sig själva tillbaka till Championship om man fortsätter på det här sättet, för att återgå till lagets försvarsspel, då man har visat att det inte är några problem sett till den offensiva delen.

Statistiskt sett så har den här spelvarianten varit väldigt gångbar när Southampton har varit inblandat. 8 av 9 gånger har det gått hem då man har släppt in minst ett mål i samtliga matcher samtidigt som man har gjort mål mot motståndare som de både Manchester-lagen (United och City) samt Arsenal, Everton, Tottenham bl.a.. För West Broms del så har det här gått in i 4 raka matcher.

________________________________________________________________________

Överspelet på 2,5 mål ger runt 1,60-1,65 och då fastnade jag för det här alternativet istället. Jag har i första hand väldigt svårt att se hur hemmalaget ska gå mållöst från det här mötet samtidigt som vi har sett att Southampton är slagkraftigt framåt. Spelar på att båda lagen gör minst ett mål i matchen.

Spelar även hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna. 2,45 (Expekt) 1,5/10 units.

/Puyol