WBA är starka på sin hemmaplan och idag ska de ta upp jakten på Arsenal som ligger på Europa League plats. Man lär vara heltända till det här mötet och Arsenal har fin form för dagen och de lär knappast vika ned sig. Målrikt?


WBA – Arsenal

Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.70 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

WBA ligger på åttonde plats i ligan och har 9 poäng upp till Arsenal med 7 matcher kvar att spela den här säsongen. Man måste i princip vinna den här matchen om man på något sätt ska ha en chans att nå Europa League platsen. Formen är inte så tilltalande för laget men är det någontans man är starka så är det på sin hemmaplan. Man har raden 9-2-4 på sin hemmaplan och då har man slagit lag som Chelsea, Liverpool och Everton så hemmastyrkan finns. 5 av WBAs 6 senaste matcher på hemmaplan har slutat med att båda lagen gjort mål i matchen vilket talar för mitt spel här!
 
Arsenal har fin form för dagen med 5 segrar på lagets 6 senaste matcher. Lagets offensiv har verkligen kommit igång igen då man öser in mål för dagen och på lagets 3 senaste matcher (Reading hemma, Swansea borta och Bayern borta) har det blivit 8 mål framåt. Man har gjort mål i 9 raka Premier League matcher nu och jag tror knappast det blir någon ändring på det idag då WBAs defensiv inte imponerar direkt… Arsenal är helt okej på bortaplan och man har vunnit 4 av lagets 5 senaste bortamatcher om man inkluderar ligan, Champions League och FA-cupen! Man har gjort mål i lagets 13 senaste bortamatcher så det finns en hel del som talar för att man återigen gör mål här…

Det har blivit målrika drabbningar mellan lagen de senaste åren när de drabbat samman på WBAs hemmaplan. De tre senaste matcherna har slutat 2-3, 2-2 och 1-3 till Arsenals favör. WBA vill säkerligen vända den negativa trenden här och båda lagen har vassa offensiver att tillgå så jag tror på en målrik tillställning.


WBAs tunga anfallare Lukaku löser ett mål för laget här!

WBA får klara sig utan den viktige innermittfältaren Youssouf Mulumbu som fick rött kort senast och är avstängd här. Man får dock tillbaka James Morrison på mitten här då han missade förra matchen. 
Arsenal får återigen klara sig utan Jack Wilshere, Theo Walcott, Abou Diaby och Ryo Miaichi som alla är skadade.  

Det som talar för spelet är att WBA behöver vinna här för att nå en Europa League plats och även om det känns orealistiskt så lär man tagga till ordentligt när ett storlag som Arsenal kommer på besök. Man vet att man är starka på sin hemmaplan och man lär knappast vara rädda för Arsenal. Gunners jagar Champions League platserna och man behöver givetvis så många vinster som möjligt för att nå dem och det lär motivera spelarna i den här matchen. Arsenal har fin målform och historiken mellan lagen talar för att det ska bli många mål här!