raonic Att vi får se en jämn match mellan Wawrinka och Raonic är det nog få som tvivlar på, trots att linan är högre än normalt finns det värde att hämta.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Stanislas Wawrinka – Milos Raonic
  • Spel: Över 23,5 
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 11:00

 

Milos Raonic är den enskilda spelare som tillsammans med Karlovic och Isner mäktar med flest tiebreak under varje säsong. Nu är det troligt att vi får se ytterligare ett mot topp10-spelaren Stanislas Wawrinka. För det är just mot de allra bästa som Milos fokuserar som mest på serven. Där väljer han att inte lägga ner alltför mycket energi på att bryta motståndaren och just därför tror jag också att vi kommer att få se ett tiebreak i den här matchen.

Raonic snittar tiebreak i 70% av matcherna när han möter topp10-spelare. När underlaget dessutom är hardcourt så tror jag att den siffran ökar ännu mer.

Wawrinka är solid i egen serve och har ännu inte säkrat sin plats till ATP-slutspelen. Han kommer med största sannolikhet att gå för fullt här. Servar schweizaren bara 75% på Raonic´s backhand kommer det att generera i många billiga poäng. Samtidigt håller kanadensaren ca 90% av sina egna servegem, en siffra som även den blir något högre på hardcourt.

Milos har sett till att över-linan spruckit i 4 av de 5 senaste mötena med topp20-spelare. Då har underlaget inte heller varit lika gynnsamt för servaren som det är i Shanghai.

Kanadensaren snittar nästan serve-ess per gem och har verkligen hittat den formen. Ute på banan är det dock inte lika vackert. Särskilt inte nu när han har 11 matcher på 13 dagar.

Wawrinka må vara mer utvilad men kanske inte i samma form. Alla vet vilken kapacitet han har i handlederna och kan hota precis vem som helst när han är på det humöret.

Deras tidigare möte slutade med ett överspel, 2-6,7-6,6-2 till schweizaren.

Att den här matchen slutar över 23 games känns mycket troligt.