Hur jag har kunnat missa denna innan vet jag inte men jag tycker den är för bra för att låta ligga orörd. Det är alltså en kvartsfinal mellan Stan och Kei, det kommer bli en riktig rysare och inte alls en omöjlighet till en fem setare men framförallt så tror jag det blir svårbrutet, i och med att båda är stabila i egen serve.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Australien Open
  • Match: Wawrinka – Nishikori
  • Spel: Över 39.5
  • Odds: 1.74 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 04:00

Stan öppnade riktigt stabilt och har endast ett set tapp och det mot Garcia-Lopez. Men på det setet han gjorde det så var det lite trist, det händer inte speciellt ofta. Det har dock varit en transportsträcka för honom och nu kommer den största utmaningen. Jag tror han höjer sig ett snäpp och han kommer spela mer kontrollerat än tidigare samt så har han sin backhand han får ut otroligt mycket av, och speciellt när det inte är så snabbt här så får han den tiden som han behöver. Matchen i sig tror jag kommer bli en match mellan två som spelar med lite extra marginal och säkerheten i spelet kommer vara nyckeln imorgon. Det kommer bli en lång match!

Kei har fått tuffare motstånd men han har gjort det bra. Dock tycker jag han är överskattad, vinsten mot Ferrer ser bättre ut än vad den var. Ferrer har inte kommit upp i sin standard och hade väldigt mycket misstag som han normalt sett inte gör. Visst är Kei i riktigt bra form men det är helt annorlunda nu när toppspelarna får spela mot varandra och där tycker jag vi ska utnyttja marknaden lite för så lätt är det inte att gå in i en kvartsfinal och köra över Stan.

Det är inget nytt under solen att det blir långa matchen och förra året i US Open så blev det hela 57 gem, en liten parantes till detta spel.