Veckan har börjat bra I och med att Seppi plocka ett set och Bautista-Agut har droppat och fortsätter så. Nu blickar vi framåt och matchen mellan Stan och Juan. Monaco öppnade starkt genom att krossa Vesely, var väl väntat men tycker spelet såg bra ut och nu möter han Stan som ska göra entré på gruset för i år.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Monte-Carlo
  • Match: Wawrinka – Monaco
  • Spel: Över 20.5
  • Odds: 1.72 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 10:30

Det är väl inget nytt under solen att det är gruset som är Monaco’s starka sida och jag tycker att han har visat upp ett bra spel i Sydamerika för ett par månader sedan. Han tog sig till final i Argentina, kvartsfinal i Rio och han blev utslagen mot Nadal samt Ferrer. Inga tunga förluster direkt och man ska ha i åtanke att han stod upp bra mot Ferrer i Rio där han plockade ett set. Det är denna tiden på året som han brukar leverera och blickar vi bakåt mot förra året så vann han enkelt mot Klizan, Gublis och tog ett set på Djokovic.Han har tillräckligt bra defensiv och fina crosscourt slag som kan ställa till det för schweizaren, jag har svårt att se hur han ska kollapsa helt, han är helt enkelt tillräckligt bra.

Tidigare möten mot Wawrinka:

3-6 6-3 6-3 förlust
7-5 6-3 förlust
6-1 6-4 förlust

Den sistnämnda är ganska irrelevant då det var 2004 och inte alls samma nivå som nu, såklart. Med andra ord så har linan på 20.5 täckts båda gångerna de har mötts de senaste åren.

Stan har inte varit hundraprocentig i år, han har haft en hel del strul med bland annat Berlocq på hard, förlorat mot Mannarino och en hel drös med andra spelare som han i normala fall inte ska ha några större problem med. I år ska han försvara sin titel här i Monte-Carlo och det har jag svårt och förra året så täcktes linan mot Haas, Garcia-Lopez samt Thiem. Det ger oss en liten fingervisning om vilken form han avslutade med. Och den öppningen han har haft så tycker jag att över 20.5 till 1.72 är taget!

@haegge1