Här ser jag bra med värde, Haas har inte formen inne för tillfället och har inte presterat bra på gruset i år. Samtidigt så har Wawrinka gjort tvärtom och presterat riktigt bra och spelar med stort självförtroende, känns som stabil vinst för Wawrinka här.

  • Matchen : Wawrinka – Haas
  • Liga : ATP Rom
  • Speltips : Wawrinka -1.5 set
  • Odds : 1.70 @ Unibet
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 12.00

 

Stanislas Wawrinka ifrån Schweiz har blivit en av världens bästa spelare sen han anlitade Magnus Norman som tränare förra året. Han har jobbat mycket med sin mentalitet och sin forehand som ger utdelning utan tvekan. Han gör mycket färre misstag än han gjorde förut och största skillnaden är nog att han går in i varje turnering för att vinna den nu, förut brydde han sig knappt och hade svårt i stora turneringar. Han har vunnit en Masters turnering redan i år i Monte Carlo där han bara tappade ett set och det var i finalen emot Federer och på vägen körde han över Almagro, Cilic och Ferrer i raka set. Wawrinka besitter dessutom en helt galen backhand, speciellt när han slår den rakt. I andra rundan så mötte han Pere Riba där han totalt körde över honom, han vann med 6-0, 6-3 och var helt dominant, slog av lite på takten i andra set men det räckte gott och väl.

Tommy Haas ifrån Tyskland är en spelare som brukar ha enorma problem i Rom, han har nu vunnit sina två första matcher i denna turneringen och det är dom två första matcherna han har vunnit här sedan 2002 då han vann turneringen och då är det mycket som har ändrats i han spel. Han spelade förra veckan i Madrid där han förlorade emot Sijsling i första omgången och Sijsling är inte en bra grus spelare någonstans.

Jag ser framför mig att om Haas spelar riktigt bra så kanske han kan pressa Wawrinka i ett set men inte mer, Wawrinka är på en såpass hög nivå nu och Wawrinka lär ta denna matchen på fullt allvar då han har mycket poäng att hämta här då han bara tog sig till andra omgången förra året.

Lycka till!

/Lidde