Fjärde omgången och Wawrinka har imponerat oerhört mycket under första veckan, Garcia Lopez har haft en gynnsam lottning och skadade motståndare.

  • Matchen : Wawrinka – Garcia Lopez
  • Liga : ATP Australian Open
  • Speltips : Wawrinka -2.5 sets i matchen
  • Odds : 1.75 @ Betway
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 03.15

Stanislas Wawrinka ifrån Schweiz är den regerande mästaren i Australian Open och han har gått som tåget hittills också, 3 raka vinster här i Australien och 8 raka vinster sammanlagt med 17-0 i set, imponerande! Stanislas har en tung serve och när han har form så brukar han serva extremt bra och det gör han just nu, däremot det som har varit bäst för Stanislas hittills är hans returnerings spel och själva grundspelet. Hans forehand och hans en handsbackhand har stämt riktigt bra och jag anser att Wawrinka blir farlig i år.

Guillermo Garcia Lopez ifrån Spanien är en spelare som har levt på sitt grundspel i många år men nu när han börjar komma upp i åren så har hans serve blivit avsevärt mycket svagare och där kommer Wawrinka att hota. Han är inte heller lika bra på defensiven som han en gång var och just det tror jag han kommer få problem med på den här snabba banan och med Wawrinka’s vinklar som han är såpass bra på. Garcia har haft en otrolig tur med sin lottning och motståndarnas fysik när han har spelat emot dom, Gojowczyk fick avbryta i första rundan, Gonzalez i andra rundan kan inte spela hardcourt och sedan Pospisil som var skadad men vann ändå 33% av returerna.

Wawrinka är för bra på allting för Garcia Lopez, Wawrinka kommer att spela aggressivt och det har spanjoren inget svar på.

Lycka till!

/Lidde