Det står mycket på spel och Wawrinka måste börja spela bättre om han ska hänga med här. Jag tror att han kommer väl förberedd och kommer stå upp bra mot Berdych.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP World Tour Finals
  • Match: Wawrinka – Berdych
  • Spel: Över 22,5
  • Odds: 1,74 @ Pinnacle
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 15:00

Wawrinka har inte på något sätt haft en lyckad inomhussäsong, han har förvisso endast spelat tre matcher där han har gått segrande ur en och det var mot Thiem i Paris efter  64 76. Hans spel har inte varit något att hurra över men å andra sidan så har han mött Kukushkin som kan störa eller till och med vinna mot de flesta när han är på topp, och så förlorade han mot Kevin i Paris efter en tre setare.

Visst skulle man ha önskat mer utav Stan men det är inga jättedåliga spelare han har förlorat mot och det har bara varit att fokusera och förbereda sig så mycket han bara kan inför måndagens match mot Berdych. Man får inte glömma att han är en topp fyra spelare och jag tror att han är så pass väl förberedd och han har ett riktigt bra grundspel som gör att han inte kommer att vika sig allt för lätt. Tyngden och kraften i hans slag är riktigt vassa när han sätter dem och jag tror det ska mycket till om han ska fallera så hårt på alla sina punkter att det inte blir en jämn match.

Berdych har haft han bra säsong hittills och endast förlorat två inomhusmatcher, den ena var mot Andujar i Valencia och den andra var mot Raonic i Paris. Som det brukar vara så var han mer stabil i Rotterdam i början av året för att sedan ha svajjat lite på slutet nu och tappat många onödiga set. Efter Rotterdam så har han fem av nio matcher som gått över linan på 22,5, det har varit mot blandat motstånd men bland annat Mannarino, Bachinger, Anderson och Dimitrov.

Inbördes möten så har 100% gått över 22.5 de senaste två åren och där är två inomhusmatcher inräknade. Förra året i WTF så vann Stan efter en tre setare, jag är rätt övertygad om att det kommer bli en jämn fight som blir svårbruten till en början och troligtvis en tre setare även i år där Berdych drar det längsta strået.

Häng med på twitter@Haegge1