Mitt andra spelobjekt för kvällen hittar vi i träningsmatchen mellan Watford och Sevilla. Watford tog klivet upp i Premier League till den här säsongen och har en trupp som inte är särskilt engelsk ”sparka & spring”. Laget har spottat in en hel del mål i träningsmatcherna så här långt och kan nog hota ett Sevilla som inte fått ordning på försvarslinjen ännu. Målglatt?

  • Match: Watford – Sevilla
  • Spel: över 2,5, 3 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Watford tog alltså klivet upp i Premier League till den här säsongen efter 2-0 mot Brighton i den avgörande omgången. En del har hänt i laget sedan dess och när vi kikat på lagets trupp så innehåller den en lång lista av namn som få lag har. En av de stora anledningarna till detta är ägarna till laget, familjen Pozzo, som även äger både italienska Udinese samt spanska Granada. Ett bra exempel på detta är högerback Allan Nyom, som tillhörde Udinese men lånades ut till Granada, och som nu finns hos Watford. Tidigare granadaspelaren Odion Ighalo finns också i Watford och det är en herre som varit glödhet på försäsongen, sex mål på fyra matcher är imponerande. Han är en riktigt vass anfallare som verkligen trivts i England så här långt. Laget har även en ny tränare i spanska Quique Flores, som lämnade sitt tränarjobb i Getafe mitt under förra säsongen. Watford har spelat fem träningsmatcher så här långt där fyra av dessa matcher klivit över 2,5 mål.

watford_200x200Sevilla_200x200

Sevilla slutade på en femteplats i förra årets La Liga och plockade även hem Europa League för andra säsongen i rad, då Dnipro besegrades med 3-2 i finalen. Just från Dnipro har man även hämtat en av säsongens heta värvningar, ukrainaren Yevhen Konoplyanka. Jag tycker även att Sevilla gjort ytterligare ett gäng riktigt bra värvningar i Krohn-Dehli, Gael Kakuta samt Ciro Immobile. Kakuta är en otroligt svårfångad spelare som kan hitta på vad som helst, och italienaren Immobile kan börja hitta målet igen i ny miljö. Dansken Krohn-Dehli var en av Celta Vigos bästa spelare förra säsongen där han styrde mittfältet. Kikar vi till Sevillas träningsmatcher så har det varit sisådär. Kryss mot segundalaget Alcorcon (1-1) följdes upp av en 3-1 förlust mot Werder Bremen, och nu senast blev det en 2-1 vinst mot Reims. Spanjorerna har en stark offensiv och har även nätat i samtliga träningsmatcher. Men i andra ändan har man släppt in mål i samtliga tre matcher och jag tycker försvaret är ett litet frågetecken hos Sevilla. Idag kommer man bli testade.

Watford har imponerat offensivt i träningsmatcherna, men nu ställs man mot ett lag som har en minst lika bra offensiv. Tycker det öppnar för en målrik match och därför testar jag en insats strax under medel på över 2,5, 3 mål.

/e@sy