Mer fotboll och Premier League där vi nu ska hoppa på lördagens tredje spelobjekt. Ytterligare en match som hämtas från London där Watford tar emot Newcastle, även här med värdefulla poäng på spel. Det här borde bli väldigt jämnt, och med två tecken att luta sig mot så ser jag bortaspelet som lämpligt. Tror mycket väl att ”Magpies” kan närma sig en bra period.

  • Match: Watford – Newcastle
  • Spel: Newcastle +0,5 asian handicap
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 16.00 23/1

Watford har, som nykomling, stått för en riktigt fin säsong så här långt men har nu ändå fallit tillbaka en aning efter en betydligt bättre period innan årsskiftet där man plockade 4 fullpoängare i följd i december. Något tyngre start på det här året med en poäng över de 5 senaste ligamatcherna och 4 raka förluster. Jag tycker egentligen inte att Quique Sanchez Flores, med ett stort arbete i ett lag som var väldigt nytt att jämföra med som tog steget upp från Championship, har gjort saker och ting så mycket sämre på slutet, men man har helt enkelt inte fått ut samma utdelning. Försvarsspelet är stabilt, framförallt här på Vicarage Road där man spelar väldigt snålt, men i anfallsväg har man varit aningen håglöst när succéduon med Ighalo och Deeney har skärmats av, och det är nog något för mycket som har hängt på att dessa herrar ska fånga upp bollarna i boxen.

Hemmalaget har inga avbräck överhuvudtaget där man endast stryker spelare som hade haft en lång väg att gå till en startelva. Tredjemålvakten Rene Gilmartin är otillgänglig, vilket även gäller den långtidsskadade duon med Joel Ekstrand och Tommie Hoban.

watford_200x200newcastle_200x200

Newcastle har en poäng upp till lagen närmast ovanför nedflyttningsstrecket, men man har lyft sitt spel på samtliga fronter – om än knappt men ändå tillräckligt för att det ska se något mer positivt ut nu. Att jämföra med det laget som inkasserade storförluster mot Man City, Leicester och Palace så har man nu tagit ett par steg framåt och från december och framåt har poängskörden vridits upp, och det är en poängskörd som kunde ha varit större. Steve McClarens manskap har inkasserat ett par högst hedersamma förluster där man har gett bort poäng i matcher man lika gärna kunde ha vunnit. Anfallsspelet har varit vägvinnande över förra veckans matcher och Jonjo Shelvey är, för ett lag som Newcastle, en klassvärvning vid det här skedet av säsongen och ett utmärkt komplement till Jack Colback på det centrala mittfältet där han visade vägen direkt i segermatchen mot West Ham.

Bortalaget har en desto längre skadelista, men det är ändå relativt få startspelare som saknas. Man har frågetecken på Paul Dummett och Vurnon Anita, men i övrigt är den sedan tidigare långtidsskadade Tim Krul, förstavalet i målet, det i särklass mest noterbara avbräcket man har. I övrigt stryks Florian Thauvin, Papiss Cissé, Siem de Jong samt Kevin Mbabu, utöver långtidsskadade Massadio Haidara, Steven Taylor, Gabriel Obertan och Mike Williamson.


Newcastle har fortfarande sina brister, men även om Watford redan har hunnit besegra dagens motstånd vid två tillfällen under den här säsongen så vill jag ge bortalaget förhållandevis goda möjligheter till att undvika en tredje i följd. Helhetsintrycket från hemmalagets sida är både stabilare och jämnare, men medan man har varit mer ineffektivt den senaste tiden så tror jag nog att ”Magpies”, som har fångat upp lite momentum, kan närma sig en bättre trend och man har nu ett lag som är bättre byggt för att få med sig poäng från den här typen av matcher. Halvgarderingen (+0,5 asian) på Newcastle testas med en insats under medel.

/Puyol