SPELSTOPP 13.45! Sista omgången av Championship och det är nu det ska avgöras. Watford slåss om den sista Premier Leagueplatsen och ställs här mot Leeds som inte har någonting att spel för. Enkel hemmaseger? Jag har hittat ett mycket troligt spel som jag kliver in tungt på!

Watford – Leeds
Spel: Watford -1.25 (Asian handicap)
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 8/10
Spelstopp: 13.45

Förutsättningarna inför den här matchen är att Watford ligger trea i serien, 2 poäng bakom tvåan Hull, vilket innebär att laget måste vinna den här matchen samtidigt som Hull tappar poäng i sin match. Leeds ligger på 16e plats i tabellen och har 4 poäng ned till nedflyttningsplatserna så man har med andra ord ingenting att spela för. Räcker Watfords motivation mot Leeds här?

Jag tror utan tvekan den gör det för man har mer motivation och framförallt bättre kapacitet i truppen än vad Leeds har. Watford har haft det lite kämpigt den senaste tiden men i lagets 2 senaste matcher har man spelat upp sig rejält då man först krossade Blackburn på hemmaplan med 4-0 efter en klockren insats av laget och nu senast slog man playoff-jagande Leicester på bortaplan med 2-1 i en underhållande match mellan två lag som gick offensivt. Laget har med andra ord hittat formen igen vilket är väldigt passande inför den här matchen! Lagets defensiv har imponerat samtidigt som offensiven kommit igång på allvar där suveräne anfallaren Troy Deeney öser in mål för dagen.


Formstarke Troy Deeney avgör för Watford här!

Leeds hade känn på playoffplatserna för ett par veckor sedan men efter 2 raka uddamålsförluster mot Birmingham och Brighton så är man helt avtrubbade och har ingenting att spela för här mer än äran. Formen är rent av usel för laget den senaste tiden då man har 6 förluster på sina 8 senaste matcher så flera spelare lär redan vara på semester i huvudet. Man har under säsongen varit väldigt vassa på sin hemmaplan men bortaspelet har verkligen inte fungerat för laget som är seriens näst sämsta bortalag, vilket gör det här spelet ännu mer troligt. Bortaformen imponerar knappast då man har 12 raka bortamatcher utan seger varav 8 av dessa har slutat med förlust. Man har dåligt psyke i laget så hamnar man i underläge så har man lätt för att släppa in fler mål och det märks tydligt då man förlorat 5 av dessa 8 bortamatcher med 2 mål eller fler!

Watford ser fortsatt ut att få klara sig utan duon John Eustace och Fitz Hall som båda är på väg tillbaka från skador men startar med största sannolikhet som bäst på bänken. I övrigt har man bara ett par långtidsskadade spelare. 
Leeds
fick anfallaren El Hadji Diouf och mittfältaren Rodolph Austin utvisade senast och båda missar den här matchen plus att försvararen Sam Byram missar matchen p.g.a. skada så det ser tungt ut för Leeds här!

Summering:
Watford har spelat upp sig rejält den senaste tiden och man fortsätter sätta press på Hull vilket man verkar trivas med. Man lär sätta full fart från start här och Leeds ska inte ha en chans att stå emot. Watford har betydligt bättre kapacitet i sin trupp än motståndarna här plus att man har skyhög motivation till att vinna medan Leeds mest är här för att spela av matchen. När lagen möttes på Leeds hemmaplan tidigare under säsongen så vann Watford med hela 6-1! Repris här?