Watford krigar på i toppen och ställs här mot nykomlingen Charlton. Watford ligger på sjätteplats och slåss om playoff platserna medan Charlton ligger på 18:e plats. Det skiljer dock bara 10 poäng mellan lagen men efter den här matchen är jag övertygad om att det kommer skilja 13 poäng mellan lagen!


Watford – Charlton
Spel: 1
Odds: 1.95 @ Nordicbet
Insats: 7/10
Spelstopp: 14.00

Watford hade en riktigt fin månad i November där man radade upp starka insatser och framförallt många segrar. Man klättrade rejält i tabellen och numera är man med och slåss om platserna upp till Premier League. I början av December åkte man på stryk hemma mot Hull med 1-2 och matchen efter det slutade 1-1 borta mot Burnley och dessa insatserna var inte fullt så bra som man sett ut tidigare. Men i de två senaste matcherna ser man verkligen ut att ha hittat formen igen när man körde över Nottingham hemma med 2-0 och nu senast krossade man Brighton på bortaplan med 3-1. Dessa lagen ligger på övre halvan av tabellen och nu ställs man alltså mot enklare motstånd när Charlton kommer på besök.

Charlton är inne i en tuff period nu då man är uppe i 6 raka matcher utan seger. Man spelat riktigt usel fotboll den senaste tiden och de fyra senaste matcherna har slutat med förlust på bortaplan mot Bolton och Sheffield W och i de två senaste matcherna har man först åkt på stryk hemma mot Ipswich och nu senast spelade man lika mot Derby på sin hemmaplan. Samtliga dessa lag ligger på den nedre halvan och nu ställs man alltså mot Watford på bortaplan i sin fjärde match på 10 dagar… Jag tror man får riktigt stora bekymmer här och nämnvärt är att Charlton har två förluster och en oavgjord i sina 3 senaste matcher på bortaplan och 0 gjorda mål på dessa!


Watfords anfallare Matej Vydra har verkligen hittat formen då han gjort 4 mål på lagets två senaste matcher. Han lär fixa det här spelet åt oss! 
 
Watford har frågetecken för försvararen Fitz Hall här men det mesta talar för att han kan spela.
Charlton har lite problem inför den här matchen då man får klara sig utan lagets bästa målgögare Danny Haynes p.g.a. skada och viktige Michael Morrison som är avstängd här efter att ha fått rött kort senast. Det mesta talar för att att man får tillbaka anfallaren Ricardo Fuller från skada vilket är positivt när Haynes inte kan spela.

Det har varit tufft matchande för Championship lagen men Watford har en liten fördel där då man fick sin match på annandagen inställd. Därmed har man fått lite mer välbehövlig vila än vad Charlton har. Att man dessutom har stor fördel av sin hemmaplan plus att man är riktigt bra form gör att jag inte tvekar på det här spelet. Watford bör vinna det här tämligen enkelt mot ett tröttkört Charlton!