Uppehållet kom lägligt för Watford som sett svaga ut den senaste tiden. Nu ställs man mot svaga Burnley och då tror jag den negativa trenden vänder för laget.


Watford – Burnley

Spel: 1
Odds: 2.00 @ Pinnacle
Insats: 6/10
Spelstopp: 16.00

Watford ligger trea i serien och har bara 2 poäng upp till direkuppflyttningsplatserna. Det börjar dra ihop sig nu och det återstår bara 8 omgångar vilket innebär att alla matcher är otroligt viktiga för lagen. Watford hade mängder av småskador och annat på sina spelare och man gick till uppehåll med 2 raka förluster mot Blackpool på hemmaplan och Barnsley på bortaplan. Man var inte utspelade i någon av matcherna utan förlorade med uddamålet i bägge så revanschlustan bör vara stor nu. Nu har man haft 2 veckor på sig att kurera sina spelare och spela ihop sig och det har nog gjort väldigt gott för laget. Man bör komma ut här rejält revanschsugna och bara köra över Burnley i den här viktiga matchen! Watford är normalt väldigt starka på sin hemmaplan där man har 10-3-6 som resultatrad.

Burnley ligger 11a i tabellen och har 10 poäng upp till kvalplatserna så loppet är inte kört ännu men samtidigt måste man vinna en hel del matcher nu för att ens ha en chans. Frågan är om man kommer vara offensiva i den här matchen för att försöka vinna eller kommer man fegspela och försöka få till ett oavgjort resutlat eller i bästa fall kontra in ett mål? Man har sett ruskigt svaga ut den senaste tiden och 1 seger på lagets 10 senaste matcher talar sitt tydliga språk! Man har 5 förluster, 4 oavgjorda och 1 seger på lagets 10 senaste matcher och det säger det mesta om laget… Nu ska man försöka ta sig an ett av seriens bästa lag och dessutom ska man göra det på bortaplan… Jag tror man får det riktigt tufft här!


Watfords anfallare Matej Vydra blev i veckan utsedd till ”player of the year” i Championship
och det lär ge honom ännu en boost i självförtroendet inför den här matchen!

Watfords försvarare Nyron Nosworthy skadade sig i Jamaicas landskamp i veckan och blir borta resten av säsongen. I övrigt saknar man fortsatt trion Tommie Hoban, John Eustace och Neuton. Man har sena tester på Almen Abdi och målvakten Alumnia men det mesta talar för att dem kan spela.
Burnley ser ut att fortsatt få klara sig utan skadade mittfältsmotorn Dean Marney samt skadade David Edgar och avstängde Ben Mee.

Ett revanschsuget Watford ska normalt slå Burnley här!