Dagens andra rek hämtas från den superviktiga matchen mellan Washington och Winnipeg där det förmodligen handlar om att sluta på en tredje plats eller annars missa slutspel. Jag räknar med hög fart från start.

  • Match: Washington – Winnipeg
  • Speltips: Över 58.5 skott (regular time)
  • Odds: 1.85 @ Betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 24/4, 01.05

Washington är inne i en dunderform och det inget man kan ta ifrån dem. Man får gälla som favriter idag också, även om jag tycker favoritskapet har blivit något för stort. Det skiljer trots allt bara en poäng mellan lagen och det är också det som just nu skiljer dem från slutspel eller icke slutspel. Anledningen till att det kan vara så är att divisionsvinnaren automatiskt blir placerad topp tre i Eastern Conference. Washington har varit heta på slutet, men tycker inte oddset är tilltalande ikväll med tanke på att Winnipeg har minst lika mycket att spela för och kommer därför välja ett annat spel. Skulle däremot Caps vinna ikväll så har man säkrat segern i Southeast Division. Washington har som sagt varit riktigt heta under andra halvan och framförallt på hemmaplan. Under säsongen har man inget jättehögt skottsnitt framåt, men samtidigt är det betydligt mycket högre på hemmais. Bakåt har man hela säsongen varit lite röriga och därav släpper man också till mycket skott. Braden Holtby är den som räddat Caps många gånger och han är en ganska liten målvakt som går mycket på känsla. Han släpper även en hel del returer vilket bara är positivt för oss. Man har klarat linan i 4 av de 5 senaste matcherna och på dessa har man som minst fått 30 skott emot sig. Linan på hemmais har man klarat med stor marginal i fyra raka hemmamatcher. Dels för att man har blivit stabilare offensivt och dels för att man fortfarande har stora luckor bakåt. Jag förväntar mig en matchbild där båda måste framåt och därav kan det även bli en hel del målchanser.

Caps shots off: 27.82
Caps shots off at home: 28.81
Caps shots def: 32.20
Caps shots def at home: 31.04
Caps shots against Jets last 10 games: 28.0

Winnipeg måste vinna idag för att fortafarande ha en chans på divisionssegern. Jag räknar med att Winnipeg kommer spela lite på samma sätt som de gjorde igår mot Buffalo. Det var högt fart rakt igenom och man tog avslut på det mesta. Det var en riktigt bra match att titta på och det Jets som jag normalt tycker spelar ganska tråkigt gjorde det riktigt bra. Linan klarade man med god marginal och tycker man har minst lika bra chans att gå över idag igen. Jets spel går ut på att vända spel snabbt och flytta pucken snabbt genom mittzon. Det bör gynna ett Winnipeg och deras förmåga att skapa målchanser med tanke på att Washington har sina brister defensivt. På sista tiden när Jets har varit desperata så har man också producerat fler skott än vad man gjort tidigare. Det blir helt enkelt mer ytor bakåt också och det ska även Washington kunna utnyttja. Winnipeg har gått över linan i 8 av sina 10 senaste matcher. Deras skottsnitt och också betydligt mycket högre på resande fot. Linan inbördes har man klarat en gång denna säsong och den matchen spelades här i Washington där skotten slutade 39-34 i favör för Jets.

Jets shots off: 29.07
Jets shots off on road: 29.44
Jets shots def: 29.41
Jets shots def on road: 32.08
Jets shots against Caps last 10 games: 30.4 


Jag tror på en match med högt tempo som kommer svänga fram och tillbaka. Det brukar betyda en massa skott och eftersom båda har en stor vilja att vina så kommer det tas avslut från alla håll och kanter. Jag spelar över 58.5 skott (regular time) till oddset 1.85 hos Betsson. Den känns riktigt bra och för er som orkar leta så finns den till ett lite högre odds än vad som är utsatt här.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden