Inatt tar Washington emot ett utvilat Tampa Bay hemma i Verizon Center. Matchen startar runt 01 natten till fredag och jag känner att jag har fått feeling för ett målspel här.

  • Match: Tampa Bay – Washington
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.91 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 01.35

Tampa Bay är riktigt starka på hemmais och har också varit ett av de starkaste de senaste säsongerna när det gäller just hemmaplansspelet. Trots att laget saknar en av ligans största stjärnor i Steven Stamkos så fortsätter man att producera framåt. Om jag sätter mig och tittar igenom deras lag på pappret så ser det inte ut att vara så märkvärdigt, men på nåt sätt så får man spelet att funka och ligger just nu också på en plats nummer två i Atlantic Division. Hemma är man ett av de lagen som gör flest mål och har dessutom ett grymt powerplay. Båda lagen är bra i PP medans man också är lite sämre är BP, vilket definitivt bör gynna ett målspel. Anders Lindbäck startar för Tampa då Bishop är skadad.

alexander ovechkin

Washington har stora problem just för tillfället. Man har de sista matcherna skapat en hel del målchanser och till viss del fått utdelning också. Det hjälper dock inte när släpper in så många mål som man gör för tillfället. Målvakten Philipp Grubauer har mer eller mindre tagit över förstaspaden från Braden Holtby. Just Holtby hade en otroligt tuff match senast i Minnesota där man förlorade med 5-3. Skotten vann faktiskt Caps med hela 30-11 och satt själv och såg matchen. Man spelade bra framåt, men bakåt bjöd man på ett par klara lägen som Minnesota utnyttjade väl. Dessutom hade man en del otur. Framåt har som sagt har Caps mängder av skickliga spelare och besitter också ett av ligans absolut bästa powerplay. Man är för tillfället riktigt usla bakåt och samtidigt har man kapacitet att göra ett par kassar själv. Tittar man inbördes mellan lagen så har det gått över linan i 8 av de 10 senaste matcherna och sex raka matcher över linan. Säsongens hittills ända match mellan lagen slutade med en vinst för Washington med 6-5. Grubauer startar för Washington.


Båda lagen har fin kapacitet bakåt och lite frågetecken för det defensiva, framförallt när det gäller Caps. Inbördes har det blivit många mål och känslan att det kan bli det finns idag också. Mitt spel blir över 5.5 mål till oddset 1.91. Spelet hittar ni hos Nordicbet och insatsen denna gång blir 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden