Den här matchen kommer att spelas natten till torsdag, men kommer att lägga ut det redan nu då jag tror oddset kommer sänkas ganska kraftigt. Washington tar emot Pittsburgh i ett riktigt rivalmöte hemma i Verizon Center. Ett av lagen lider av ett par tunga skador. Påpekar också att de två matcherna som ska spelas natten mot onsdag inte kommer ligga i grunden till detta spel.

  • Match: Washington – Pittsburgh
  • Speltips: Washington
  • Odds: 2.80 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 29/1, 02.05

washington_200x122Washington avslutade förra veckan innan uppehållet med tre raka förluster och 14 insläppta mål, vilket var väldigt längesen för Holtby och hans mannar. Nu har de flesta fått en dryg veckas vila innan man nu ska på det igen. Natten mot onsdag ska man spela mot Columbus på bortaplan innan man sedan åker hem igen för att fokusera på den match vi också ska fokusera på. Caps har gjort en väldigt bra säsong och man är äntligen med i racet om divisionssegern Rangers, Islander och just Penguins. Den stora anledningen till att man ligger där man ligger den här säsongen måste jag säga är Braden Holtby. Han har varit fullständigt fenomenal under hela säsongen och man ska tacka honom för det. Dock ska det självklart sägas att man inte är ett dåligt lag, utan helt tvärtom. Man är riktigt bra och Ovechkin är stekhet som vanligt och skjuter på det mesta. Han lär testa sin bössa ett antal gånger på en något osäker Fleury i Pens-kassen. Deras powerplay är riktigt bra och med tanke på att Pens är ett av de lag som drar på sig mest utvisningar så lär man få sina chanser. När jag skriver denna text så är inte den match som de ska spela natten till onsdag med i tankarna, men det spelar ingen roll. Caps är ett bra lag och har blivit underdogs av någon underlig anledning på hemmaplan i matchen mot Pittsburgh. Det ska vi utnyttja. Jag räknar med att Holtby står i kassen.

pittsburgh_200x200Även Pittsburgh kommer att vara back-to-back denna match, så inget av lagen har någon större fördel på det viset. Pens har haft det tungt länge resultatmässigt då man förlorat en hel del på slutet. Samtidigt måste man ha i åtanke att laget varit hårt skadedrabbat under en tid, men har nu börjat få tillbaka lite spelare. Det har också gjort att spelet offensivt har sett lite bättre ut, men man lider fortfarande bakåt och Marc-Andre Fleury har tappat lite av sin storform som han hade i början. Varför är Pens favoriter borta mot Washington? Jag har faktiskt inte en aning. Man har visserligen haft det lätt mot dem de senaste åren, men kom då ihåg att Washington för tillfället är bättre nu än vad de varit de senaste säsongerna och dessutom är Pens form ganska kass.

Varför tror jag då att detta odds kommer att sänkas då? Både Sidney Crosby och Evgeni Malkin fick avstå helgens allstar-match pågrund av skador, vilket också i sin tur gör att man får två nya spelare på skadelistan mot vad man haft i de tidigare matcherna. Malkin spelar definitivt inte och Crosby kommer inte spela matchen mot Winnipeg på onsdag natt. Då tror jag inte heller att han är redo till matchen mot Washington. Sedan innan saknar Pens redan Dupuis, Maatta, Hörnqvist och Comeau. Lägg därtill att man får lägga till Malkin och förmodligen också Crosby på den listan. Då saknar man sina överlägset bästa forwards och då ska man inte vara favorit borta mot Washington. Jag håller på Pittsburgh, men oddset är för mig obegripligt.


Ja, det är två ganska jämna lag som möts, men Caps har fördel av hemmaplan och det ska man komma långt på. Lägg därtill att Pens fortfarande saknar en massa spelare, inklusive Malkin och förmodligen Crosby. Mitt spel blir alltså Washington att vinna under ordinarie tid till oddset 2.80 hos Nordicbet. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden