Inatt är det dags för ännu ett tungviktsmöte mellan rivalerna Washington och Pittsburgh. Mitt spel denna match blir inte på någon vinnare då jag tycker oddsen sitter helt rätt, utan jag kommer istället köra på det spelet jag körde senast.

  • Match: Washington – Pittsburgh
  • Speltips: Över 58.5 skott på mål (regular time)
  • Odds: 1.72 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 26/2, 02.05

washington_200x122Washington har varit ett av ligans bästa lag den här säsongen och fortsätter man spela såhär bra så är man en given utmanare senare i vår. Idag tar man emot Pittsburgh på hemmaplan och med tanke på formen man besitter så har man goda chanser till att vinna även denna match. Dessutom har man 3-0 i matcher och hela 10-1 i målskillnad på Pens den här säsongen. Dock är Pittsburgh väldigt ojämna så en hemmaseger är inget jag vågar lita på. Däremot så kommer jag istället köra på det spelet som jag körde på senast när dessa möttes. Washington har iår haft en tendens att spela väldigt strukturerat under stora delar av säsongen. När man har mött Pittsburgh har man släppt lite på detta och det blir en del hawaiihockey med mycket avslut. Vad det beror på är svårt att säga, men kanske förmodligen för att de båda lagen är starka offensivt och eller så är det bara så att alla spelare vill vinna väldigt mycket så det blir lite större luckor i försvarsspelet. Caps är har ett snitt på precis under 30 skott/match framåt och strax under 29 skott/match mot eget mål. Det är inte jättehögt, men som sagt så har det sett annorlunda ut när man mött just Pens denna säsongen.

pittsburgh_200x200Pittsburgh tycker jag under en längre tid spelat väldigt bra. Man har på pappret ett väldigt offensivt lag, vilket gör att man tror att man ska producera hur mycket som helst framåt. Det är väl egentligen där som det stora problemet suttit under senaste månaden drygt. Som sagt så tycker jag ändå att man spelat relativt bra och på slutet har man också fått med sig två segrar och nio mål framåt. Kan man bara fortsätta bygga på detta och Fleury spikar igen så är även Pens en given utmanare till bucklan. Mot just Caps har man haft väldigt svårt att göra mål den här säsongen. Inte för att man saknat chanser, utan för att det kanske sitter lite i huvet. Den senaste månaden har man skapat väldigt mycket framåt, vilket i sin tur har höjt deras skottsnitt avsevärt och man snittar nu 31.0 skott/match offensivt sett. Det är bra och man har potentialen till att uttöka den statistiken ytterligare. Bakåt har man också släppt till mycket fler skott den här säsongen om man jämför med förra året. Dessutom har det under vissa stunder sett ganska rörigt ut i egen zon mot många av de bättre lagen. Tittar man historiskt mot Capitals 7 av de 10 senaste matcherna klarat denna lina. Den här säsongen så har man överstigit linan klart i alla tre matcher (66, 66 och 64 skott). Med facit i hand så borde man lösa även kvällens lina.


Det brukar bli sevärda och roliga matcher mellan dessa lag och jag tror inte på något undantag ikväll. Jag skippar att tippa en vinnare och mitt spel blir istället över 58.5 skott på mål till oddset 1.72 hos bwin. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden