Inatt ska jag återigen ta mig ann ett spel där Washington Capitals inkluderar. Denna gång tar man emot Phoenix hemma i Verizon och siktar på att vända sin förlusttrend. Mitt spel kommer dock bli ett totalspel.

  • Match: Washington – Phoenix
  • Speltips: Över 5.5 mål
  • Odds: 1.84 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 9/1, 01.05

Washington har tre raka förluster bakom sig och söker nu en seger. Den ska mycket väl kunna komma inatt mot detta Phoenix då man är erkänt starka offensivt på hemmaplan. Däremot så har man ett problem också och det är att man släpper in för många mål. De sista matcherna har det sett otroligt virrigt ut bakåt och risken finns väl att det ser lika illa ut ikväll. Till nattens match kommer däremot Jaroslav Halak att göra sin debut för Caps och det kan såklart bli ett lyft och en boost för självförtroendet hos de övriga spelarna, men känslan är ändå att Halak kommer få en ganska tuff debut. Capitals försvarsspel är helt olikt St Louis defensiva spel och det kommer garanterat bli en omställning för Halak. Normalt sett är han van att stå i ett lag som är tighta bakåt och ikväll ska han få stå med ett lag som är katastrof bakåt. Jag tror definitivt att det kan bli ett lyft för Washington, men känns som sagt också som att det lika gärna kan rinna in ett par baljor istället. Framåt tror jag inte vi behöver oroa oss, trots att man blev nollade senaste. Man har ett PP som är otroligt bra och en topline som är i storform. Kanske möjligt att nye Dustin Penner gör sitt första mål i Caps-tröjan idag då han förmodligen hunnit komma in lite mer i laget nu.

2013-11-10T042421Z_1175659570_NOCID_RTRMADP_3_NHL-WASHINGTON-CAPITALS-AT-PHOENIX-COYOTES-1287

Phoenix är ett lag som har gått ner sig de sista veckorna. Man startade säsongen otroligt bra och man var nästan ostoppbara på hemmais. Nu har man dock gått ner sig litegrann, men kanske börjar få tillbaka formen då man har två raka segrar i ryggen inför dagens match. På bortaplan har man dock inte rosat marknaden och man har släppt in en hel del mål på resande fot. Idag har man ingen lätt uppgift defensivt när man möter en av NHLs bästa kedjor på bortais. Ingen målvakt är i skrivande stund bekräftad, men känner ändå inte att det spelar någon större roll. Mike Smith tycker jag gjort en ganska medioker säsong och är ganska ojämn av sig. Trots det tog han en plats i Kanadas OS-trupp. Offensivt sett så är man rätt bra, även om det är på hemmaplan man är som vassast. Idag möter man som sagt ett av NHLs för tillfället sämsta lag defensivt och det bör man ta vara på om man är smarta. Inbördes så har man mötts alldeles för sällan de senaste åren för att kunna göra en rättvis jämförelse historiskt.


Båda lagen har kapacitet offensivt, framförallt hemmalaget. Däremot så vågar jag inte lita på att man vinner matchen pågrund av att man för tillfället är riktigt risiga bakåt. Därför kommer jag välja ett totalspel framför vinnare och mitt spel blir alltså över 5.5 mål till oddset 1.84. Spelet finner ni hos Betsafe och spelas med 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden