Capitals-spelarna är tillbaka i Washington för första gången sedan OS-uppehållet och står idag som värd för Philadelphia som kommer på besök. Båda lagen spelade så sent som igår och förutsättningarna kan inte bli mer lika. Min magkänsla svänger dock över till det ena laget.

  • Match: Washington – Philadelphia 
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 1.77 @ William Hill
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 2/3, 21.05

Washington är äntligen tillbaka på hemmaplan igen och räkna med en boost för spelarna i Caps. Man gick till OS-vila med en fin form och de två matcherna nu efter uppstarten har man förvaltat på bästa sätt och är nu uppe i fyra raka segrar. Hemma i Verizon Center är man alltid farliga och man har ett powerplay som är ett av ligans absolut bästa när man har vinden i ryggen och det är nåt man har för tillfället. Både Nicklas Bäckström och Alexander Ovechkin har visat storform på slutet och jag gissar på att man kan utnyttja det hos ett ganska defensivt svagt Flyers. Braden Holtby kommer få förnyat förtroende i kassen efter ett par starka matcher på slutet. Capitals har vunnit två av tre möjliga möten mot Flyers denna säsong. Mikhail Grabovski och Martin Erat är ej tillgängliga till denna match.

alexander ovechkin

Flyers har även dem gått bra på slutet. Man har fått igång offensiven samtidigt som att målvakten Steve Mason börjat rädda lite puckar. Målvaktsproblem är ganska vanligt hos Flyers och enligt mig så har fortfarande Mason mycket att bevisa, trots att han gjort det ganska bra på slutet. Båda lagen spelade igår och de båda är klart vassast på hemmaplan. Det är en av de viktiga faktorerna för dagens spel. Hemmaplan för Washington är en klar fördel som jag ser det och speciellt när de är back-to-back. Flyers spelade bra igår, men hade också en hel del tur. Mason i kassen var riktigt bra och han har varit väldigt ojämn hittills vilket förmodligen kommer resultera i en plattmatch från hans sida snart. Jag blir inte förvånad om den kommer idag mot ett starkt offensivt Capitals. Jag tycker Flyers har en stor svaghet och det är i egen zon. Idag möter man en av världens bästa kedjor och det kommer givetvis bli en tuff uppgift. Håller man sig inte ifrån utvisningsbåset idag så tror jag det kann bli en lång kväll för Philadelphia. Flyers har inga nämnvärda avbräck.


Hemmaplansfördelen bör väga tungt här, speciellt när man spelade igår. Caps är starka hemma och grymma i powerplay när man får tid på sig. Caps har förmågan att komma igen i underläge och gör det ofta hemma i Verizon. Mitt spel blir Washington ML till oddset 1.77 och spelas hos William Hill. Insatsen blir en bit över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden