Idag kommer vi återigen att spela ett spel i en match där Rangers är ett av lagen. Igår spelade emot Islanders och vann med 2-1 och idag möter man Washington i huvudstaden. Jag tror det kan bli tufft för bortalaget denna afton.

  • Match: Washington – NY Rangers
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 1.80 @ bwin
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 12/3, 01.05

washington_200x122Washingtons säsong har varit riktigt bra och med lite flyt så kan man gå riktigt långt. Jag tycker man har ett ganska komplett lag där det finns spelare som fyller ut alla roller man behöver. Målvakten Braden Holtby har varit grym hittills och också varit den som räddat många poäng till laget. Tittar man på backuppsätttningen så är även den en av ligans bredaste där man har egentligen alla olika typer man behöver. Offensiva, defensiva, snabba och såna som gör skitjobbet framför mål. Framåt har man en topline som är grym där framförallt två spelare står ut gentemot de andra oh det är Alexander Ovechkin och Niclas Bäckström. Den förstnämnda leder målligan helt överlägset och i powerplay är man livsfarliga och besitter ett av seriens bästa powerplay. Mycket går ut på att hitta genomspel till en fristående Ovechkin som laddar direktskott. Alla vet om att det kommer ske, men ändå är det få som lyckas få stopp det. Caps har haft lite småproblem med sjukdomar sista dagarna, men enligt rapport ska flera spelare vara tillbaka i spel, bland annat Bäckström, vilket är otroligt viktigt för Caps  som haft det lite halvtungt framåt sista matcherna. Det är inte det att man inte skapat några chanser utan bara det att man inte haft ”stolpe in”. På hemmaplan ska man vara favoriter mot ett kanske aningen slitet Rangers.

rangers_200x200Rangers säsong har bara gått spikrakt uppåt och man verkar ha hittat formen nu när vi ska gå in i slutspurten av serien. Vi spelade på dem igår i derbyt mot Islanders och det av en anledning som var att Islanders borde varit lite slitet efter hårt matchande på slutet. Så var det också med tanke på att Islanders inte kom upp i den nivå och fart som man brukar ha på hemmaplan. Idag däremot ska vi gå emot Rangers, och det också av samma anledning som gjorde att vi spelade på dem igår. Fast den här gången åt motsatt håll såklart. Normalt sett så hade jag tyckt oddset på Rangers varit riktigt lockande och med tanke på formen dem har så kanske man också borde slå till på det. Jag anser dock att dagens förutsättningar väger över till Washingtons fördel med tanke på att Rangers har en tuff match i benen för mindre än 24 timmar sedan. Islanders åkte mycket skridskor med Rangers som fick jaga en del puck. Matchen borde sitta kvar i benen litegrann som det gjorde för Islanders dagen innan. Dessutom har Caps fördel av hemmaplan så man är rätta favoriter här. Cam Talbot har varit grym de senaste två matcherna och är bekräftad för sin tredje match på fyra dagar ikväll. Inte optimalt enligt mig. I övrigt inga skador att nämna.


Washington är rätta favoriter enligt mig ikväll, även fast jag i grunden tycker Rangers är ett vassare lag. Förutsättningarna och hemmafördelen väger dock över det till Caps favör idag. Mitt spel blir alltså Washingon ML till oddset 1.80 hos bwin. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden