OBS! Matchstart 17.35. Det är dags för ett riktigt hett möte mellan Washington som idag tar emot Henke Lundqvists New York Rangers. Båda lagen har bra form och brukar spela jämna matcher mot varann och jag tror inte det blir någon skillnad idag.

  • Match: Washington – NY Rangers
  • Speltips: Washington ML
  • Odds: 2.15 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/3, 17.35

Capitals är i bra form och man har äntligen fått igång sitt spel. Man kommer dock ifrån en förlust igår emot Isanders med 5-2 där spelet inte alls stämde och Islanders vann rättvist. Trots att man spelar back-to-back så tycker jag oddset är lite för högt på Washington. Man är ändå ett riktigt bra hemmalag och framförallt nu när man fått spelet att stämma också. I gårdagens förlust vilade man Braden Holtby och valde istället att sätta in deras tredjekeeper vilket självklart inte ger samma trygghet bakåt eftersom Holtby varit en stor anledning till att Washington gått såpass bra på slutet. Han är i skrivande stund inte bekräftad till start, men kan inte tänka mig något annat än att han står mellan Capitals stolpar ikväll. Superstjärnorna Alexander Ovechkin och Nicklas Bäckström har också börjat producera och det är ett måste ifall Washington ska ta sig till slutspel. Hemma är man starka och utnyttjar sina chanser väl. Senast på hemmaplan slog man tillbaka Florida med hela 7-1 och innan det slog man Boston med 4-3 på övertid. Det brukar vara relativt jämna matcher inbördes mellan dessa lag och förväntar mig att det blir det även denna afton, men jag tror Washington drar det längsta strået ikväll. Mycket pågrund av sin styrka på hemmaplan för tillfället. Washington saknar ett par spelare som man gjort under en längre tid så det ska inte spela någon större roll.

Washington is 5-2 SU in its last 7 games
Washington is 5-1 SU in its last 6 games at home
Washington is 6-2 SU in their last 8 games when playing at home against NY Rangers

Rangers har även dom hittat en liten balans som man inte haft tidigare, vilket är positivt för framtiden. En stor orsak till det är såklart att man fått tillbaka ett par viktiga spelare, bland annat superstjärnan Rick Nash. Rangers kommer precis som Washington ifrån en förlust senast, men har fått en dags extra vila. Henrik Lundqvist har även han riktigt bra form, men samtidigt så tycker jag att Caps Braden Holtby är snäppet vassare just för tillfället. New York är också ett lag som är riktigt bra på hemmaplan där man vunnit 9 av 15 matcher denna säsong. Borta är man lite svagare och det lär säkert märkas av ikväll också. På resande fot har man bara vunnit 3 av 8 matcher än så länge. Så trots att man har vilat en dag extra än Washington så tror jag att man får det tufft ikväll. Rangers saknar ett par spelare dom med, bland annat sin bästa back Marc Staal som givetvis är ett stort avbräck.

NY Rangers are 4-1 SU in their last 5 games
NY Rangers are 3-7 SU in their last 10 games on the road 

———————————————————————————————————————————-

Hemmastyrkan och att Washington spelat upp sig rejält sedan den tröga starten gör att jag tror på Capitals idag. Jag spelar Washington ML hos Bet365 till oddset 2.15 med en medelinsats.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden