Här har jag hittat ett otroligt intressant målskyttespel till ett riktigt fint odds. Jag kommer gå på en spelare från hemmalaget som är otrligt skottglad och ni kan säkerligen lista ut redan nu vem det är.

  • Match: Washington – Edmonton
  • Speltips: Alexander Ovechkin att göra mål
  • Odds: 2.30 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 15/10, 01.05

Washington har öppnat ganska dåligt om man tittar på resultat. Man har bara vunnit en match hittills trots ett helt okej spel. De senaste matcherna har man spelat okej framåt, men inte fått utdelning. Det känns som att det är dags för proppen ur för Ovechkin och grabbarna. Mot Canes sköt man 31 skott och gjorde två mål, medans man senast stoppades av Semyon Varlamov som stoppade 40 av 41 skott. Lagkaptenen och den stora stjärnan Alex Ovechkin har under ett par säsonger varit hårt kritiserad, men kom förra säsongen tillbaka till gammal god superform. Den här säsongen har han startat otroligt bra. Jag har sett tre av matcherna med Caps och han är verkligen ett djur på isen. Han kör stenhårt varje byta och så fort han får pucken i anfallszon så avlossas bössan. Han har på fem matcher skjutit hela 38 skott på mål och därav också gjort fem baljor. Nu gick han mållös senast och det tror jag inte han gör igen. Han spelar nästan varenda powerplay som Caps får och då dessutom nästan alltid två minuter i varje PP. Deras PP är också ett av ligans bästa där Nicklas Bäckström och Mikhail Grabovski styr spelet från ena kanten för att hitta passningar till just Ovechkin på bortre stolpen eller Troy Brouwer i slottet. Han lär få sina lägen idag också.

alex ovechkiin

Edmonton har startat otroligt dålig defensivt. Det unga Edmonton gör många riktiga juniormisstag i både mitt- och försvarszonen, vilket resulterar i många klara lägen för motståndarna. Man har släppt in hela 25 mål på de första fem matcherna och det är inte bra. Målvakterna har väl inte heller varit alltför övertygande och Jason LaBarbera lär få slita ikväll för att hålla puckarna ute från nätmaskorna. På sina två bortamatcher hittills har man släppt in sex mål i båda matcherna. Det skadar som sagt inte att Oilers är dåliga bakåt för detta spel. Jag tror på Ovie ikväll.


Ovechkin kommer få sina chanser ikväll och jag blir nästan förvånad om han inte gör mål denna afton. Tittar man oddsmässigt så är 2.30 otroligt bra då det även gäller i eventuell övertid. Jämför detta med Unibet som satt 1.85 på Ovechkin som målskytt och då gäller det bara under ordinarie tid. Jag spelar 5 units på Alexander Ovechkin som målskytt till oddset 2.30. Jag kommer även lägga ett litet sidospel på Washington över 3.5 mål till samma odds som ovan. Insatsen där blir 3 units och båda spelen finns hos Betsafe.

Ovechkin att göra mål (2.30) – 5 units
Caps över 3.5 mål (2.30) – 3 units

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden