Idag kör vi ett litet skottspel igen. det var ett tag sedan, men tycker trots en ganska hög lina att det känns intressant. Washingtons spel bör gå ihop ganska bra med Columbus och vi borde få en hel del ytor att gå på.

  • Match: Washington – Columbus
  • Speltips: Över 61.5 skott (ordinarie tid)
  • Odds: 1.85 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/11, 01.05

Washington är normalt sett inget lag som skjuter överdrivet mycket, men idag bör deras spel passa in ganska bra på sina motståndare. De senaste matcherna har man haft bra fart på det offensiva och dessutom skapat en hel del lägen. På de tre senaste har man skjutit 27, 34 och 32 skott på mål, vilket man kommer ganska långt på. Idag möter man ett lag som har problem med defensiven. Såna lag brukar även ha det ganska tufft i Verizon Center då Washington har en tendens att gå ut ganska tufft och forechecka hårt på dessa lag. Det bör man göra idag också. Senast man möttes gjorde man så och då vann man också med 4-1 på hemmaplan. Det är samma förutsättningar idag och man bör spela på samma sätt. Senast så var det ytor och mängder av chanser åt båda håll. Blue Jackets spelade ganska lätt förbi deras första spelare och på så sätt kom man också lätt till avslut då det var öppen gata på resterande del av banan. Skotten i den match som spelades för lite mindre än en månad sedan slutade 39-38 i Caps favör. Blir inte heller förvånad om vi kommer upp i liknande siffror idag också.

Marian Gaborik, Jaden Schwartz

Columbus har ganska sunkig form för tillfället. Man lyckades dock att besegra Islanders på hemmaplan senast med 5-2 och det offensiva kanske äntligen lossnade lite igen. Ska man vinna idag så krävs det att man gör ett par mål och det kan du inte göra genom att backa hem. Man bör köra full fart framåt och försöka med snabba spelvändningar. Capitals har ett stort problem och det är att man släpper till väldigt mycket lägen. De senaste fem i tur o ordning har man släppt 33, 36, 35, 35 och 37 skott emot sig. Det håller självklart inte i längden om man det är poäng man är ute efter. Columbus bör kunna dra nytta av att Caps släpper till väldigt mycket. Jackets spel är ganska rakt och man försöker gå på mål så fort som möjligt. Ibland har det dock en tendens att låsa sig, men det kanske är deras något tunna trupp som är orsaken till det. Tittar man historiskt mellan lagen så har 6 av de 10 senaste gått över linan. Columbus är inget lag som skjuter överdrivet mycket, men mot ett Caps ska man ha bra chans med tanke på att de har backar som lägger större fokus på att rensa bort returer från Braden Holtby än att faktiskt försöka stå i vägen för några skott.


Jag tror det blir ytterligare en svängig match här när Columbus kommer på besök. Den första matchen den här säsongen var en riktig ”tuta och kör” och det bordde bli samma matchbild idag igen. Jag spelar över 61.5 skott till oddset 1.85 hos Betsafe. Insats blir 5 units denna gång.

Twitter @HedenskogH och@spelaspelse

Lycka till!

/Heden